Avokadomaden har mange fordele. Blandt andet smager den godt hver gang og så kan den laves i et utal af varianter. Sidste gang jeg delte en opskrift på min foretrukne avokadomad var det denne version med avokadomos, æble, chiliflager og pocheret æg. Nu er jeg klar med en ny variant, som bestemt også gør det godt. Jeg har en ting for ovnbagte tomater og kan spise det til næsten alt, men især i selskab med rugbrød, avokado og gedeost smager det fantastisk. Start med at tilberede tomaterne, så de kan nå at køle lidt af før du anretter din avokadomad.

Opskriften er til 2 personer.

Ingredienser

  • 2 skiver godt økologisk rugbrød
  • 1 moden avokado
  • 10 små tomater
  • 1 spsk. agavesirup eller honning
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 – 2 æg
  • 1 lille håndfuld finthakket grønkål
  • 1/2 citron
  • 1 lille håndfuld ristede græskarkerner
  • Lidt cremet gedeost
  • Frisk timian
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 175 grader. Vask tomaterne og kom dem i et ovnfast fad med olivenolie, agavesirup og salt og peber og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, alt afhængig af hvor bløde du ønsker dem. Kig til dem undervejs. Kog ægget i 7 minutter, så det er smilende.

Anret avokadoen på rugbrød og pres lidt frisk citronsaft henover. Top avokadomaden med bagte tomater, blødkogt æg, grønkål, gedeost, timian, ristede græskarkerner, salt og peber.

Jeg serverede avokadomaden til morgenmad sammen med en smoothie lavet på gulerod og havtorn.

Velbekomme!

Psst … Husk og følg mig på @afoodaffair_bysteph, hvis du vil holdes opdateret på mine seneste opskrifter.