Forrige søndag genfandt jeg i den grad glæden ved bagt havregrød. En skøn morgenmad jeg ikke har lavet i virkelig lang tid. Gensynet var så godt at jeg fik lyst til at lave en ny omgang bagt havregrød i denne weekend, og resultatet vil jeg nu dele med jer. Jeg har brugt brombær og æble, men ligger du derimod inde med hindbær eller blåbær går det også sagtens an. Æblet kan godt undlades, men brug så i stedet lidt ekstra bær. Prikket over i’et er den knasende nøddetopping med kerner og dadler, der fungerer som en slags syndig granola. Tror faktisk jeg vil lave en stor portion kun af toppingen en af de kommende dage, så jeg har en god granola til mine greenies.

Jeg laver gerne en stor portion bagt havregrød, da jeg elsker at spise resterne kolde de næste par morgener.

Opskriften er til 3 – 4 personer.

Rigtig god fornøjelse.

Ingredienser

BAGT HAVREGRØD

 • 200 gram frosne brombær
 • 1 æble
 • 175 gram havregryn
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 tsk. vanilje
 • 1 tsk. kardemomme
 • 1/2 tsk. salt
 • 2 tsk. friskrevet ingefær
 • 2 æg
 • 4 dl. mandelmælk

TOPPING

 • 70 gram græskarkerner
 • 40 gram mandler
 • 40 gram hasselnødder
 • 25 gram hel boghvede
 • 2 medjool dadler
 • 1 stor spsk. kokosolie
 • 1 stor spsk. ahornsirup

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader.

Beklæd et ovnfast fad med bagepapir, mit fad måler ca. 25 x 25 cm.

Skræl æblet og skær det ud i grove tern. Kom så frosne brombær og æblestykker i bunden af formen.

Rør havregryn, bagepulver, vanilje, kardemomme, salt og ingefær sammen i en skål og fordel blandingen over brombær og æble.

Pisk æg og mandelmælk godt sammen, og hæld den flydende blanding over grynene. Sørg for at komme hele vejen rundt i fadet.

Fjern stenen i de to dadler og hak dem fint. Bland så græskarkerner, nødder, boghvede, kokosolie, dadelstykker og ahornsirup sammen i en skål. Jeg plejer at bruge hænderne, da det er nemmest. Fordel så den klistrede nødderblanding over grøden og sæt fadet i ovnen.

Bag det i 35 minutter ved 175 grader. Lad grøden køle af i ca. 10 minutter før du spiser af den.

Jeg foretrækker at spise grøden med lidt kokosyoghurt, kakaonibs og bipollen, men almindelig yoghurt eller skyr vil også være rigtig fint.

Velbekomme!

Som noget nyt kan du sende mig en kommentar i feltet herunder. Jeg vil blive så glad for en hilsen, eller høre jeres meninger, og ikke mindst ønsker for, hvilke opskrifter I synes der mangler her på A Food Affair.