Det er bestemt ikke første (eller sidste) gang jeg går i køkkenet for at bage bananbrød. Faktisk delte jeg mit første bananbrød i januar sidste år, som er helt plain, men serveret med hjemmelavet choko-hasselnøddesmør. Senere lavede jeg en variant, som er et mine absolut bedste besøgende sider her på A Food Affair, nemlig mit bananbrød med bær.

Det her brød er lavet på de samme ingredienser, men de blandede bær er skiftet ud med mørk chokolade, og så har jeg tilsat krydderier som kardemomme og kanel, og givet det knas med grofthakkede valnødder. De to bananbrød minder om hinanden, men er alligevel helt forskellige. Jeg foretrækker vist ikke det ene fremfor det andet, og de er begge to utrolig nemme at lave. Vil vove at påstå, at du kan bikse dejen sammen på under 10 minutter, og kan godt love dig for, at der dufter fantastisk i dit køkken mens brødet er i ovnen.

You’re in for a treat!

Ingredienser

 • 3 æg
 • 2 – 3 modne bananer, afhængig af størrelsen
 • 100 gram mandelmel
 • 45 gram kokosfibermel
 • 75 gram smeltet kokosolie
 • 2 håndfulde cashewnødder
 • 1 tsk. vaniljepulver
 • 1 tsk. kardemomme
 • 1 tsk. kanel
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1/2 tsk. salt
 • 2 medjooldadler
 • 40 gram mørk chokolade, 85 %
 • 1 håndfuld valnødder, grofthakket

PYNT

 • 1 banan
 • 1 håndfuld ristede kokoschips

Fremgangsmåde

Blend ingredienserne til bananbrødet i en foodprocessor, til du har en ensartet dej. Kom 1/3 af dejen i en brødform med bagepapir, hak chokoladen og drys den over dejen. Læg så endnu et lag dej og derefter grofthakkede valnødder, før du kommer det sidste dej i formen. Halver den sidste banan på langs, og læg den på toppen af brødet sammen med lidt eksta mørk chokolade. Bag brødet i ovnen i 40 minutter ved 175 grader, pynt med ristede kokosbrød, når du tager brødet ud. Lad det køle helt af før du skærer i det.

Jeg spiser det enten som det er, eller smører en skive med crunchy peanutbutter. Mums!

Psst … Husk og følg mig på @afoodaffair_bysteph, hvis du vil holdes opdateret på mine seneste opskrifter (eller bare se min hverdag i billeder).