Hold nu fast! For her deler jeg mit bud på de absolut bedste bananpandekager jeg har lavet i min tid – og det er ellers ikke så lidt. Selve pandekagerne minder meget om dem jeg normalt laver, så det ekstravagante er helt klart toppingen, nemlig chiajam. Hvor genialt (og nemt) er det ikke lige! Den lækre hindbærjam bliver kun endnu bedre af, at blive ledsaget af vegansk nutella, som jeg i øvrigt virkelig har en svaghed for (who hasn’t?). Jeg laver til tider min egen choko-hasselnøddesmør, men hvis du går på jagt kan du sagtens finde en god vegansk, økologisk nutella, så du slipper for arbejdet. Den jeg har brugt her, har jeg købt i en helsekostbutik. Den er lavet på paranødder, kakao og agavesirup – intet andet – og smager rigtig godt med en kraftig smag af chokolade.

Opskriften er til to personer og giver 8 – 10 små bananpandekager.

Ingredienser

BANANPANDEKAGER

 • 2 store bananer
 • 3 æg
 • 1 spsk. chiafrø
 • 2 spsk. kokosfibermel eller mandelmel
 • 3 spsk. havregryn
 • 1 tsk. vanilje
 • 1 tsk. kardemomme
 • 1 spsk. kanel
 • 1 knivspids salt
 • 1 medjool dadel, minus stenen
 • 1 lille sjat mandelmælk
 • Kokosolie til stegning

 

HINDBÆR-CHIAJAM

 • 1 pose frosne hindbær
 • 1 vaniljestang
 • 3 spsk. chiafrø
 • 2 spsk. ahornsirup
 • 1 lille sjat vand

Fremgangsmåde

Start med at lave hindbær-chiajam. Jeg plejer at lave en stor portion, så jeg har jam på køl til de dage, hvor jeg skal bruge det. Kom de frosne bær i en gryde sammen med lidt vand, korn fra én vaniljestang, ahornsirup og chiafrø og lad blandingen få et let opkog. Lad det simre ved middel varme i 20 – 30 minutter til du får en marmelade. Hvis du synes den er for flydende skal du tilsætte flere chiafrø. Lad din chiajam køle af før du spiser den på glas og derefter på køl.

Blend alle ingredienserne til bananpandekagerne og lad dejen stå i 5 – 10 minutter, så den kan sætte sig.

Varm kokosolie på en pande, kom dej på panden lidt af gangen og steg de små bananpandekager et par minutter på hver side. Det går ret stærkt, så hold øje med dem hele tiden. Kom gerne lidt mere kokosolie på panden undervejs, så pandekagerne ikke sætter sig fast, eller bliver brændte.

Anret dine bananpandekager med hindbær-chiajam, nøddenutella, kakaonibs, kokosflager og evt. lidt hakkede nødder. Mums!

Sulten efter mere? Prøv også mine pandekager med chiafrø, hampeprotein og appelsin.

Veganer? Intet problem. Jeg deler også en opskrift på veganske pandekager med frugt og peanutbutter.

Psst … Husk og følg mig på @afoodaffair_bysteph, hvis du vil holdes opdateret på mine seneste opskrifter (eller bare se min hverdag i billeder).