Bircher Muesli blev opfundet tilbage omkring år 1900 af schweiziske læge Maximilian Bircher-Brenner, der ønskede at lave en nærende morgenmad til hans patienter. Det er en grød, der tilberedes ved at stå i køleskabet natten over, og som derfor egner sig godt som morgenmad, du kan tage med på farten. Jeg laver min version med en stor mængde frø og kerner, da jeg bliver oppustet og utilpas, når jeg indtager for mange gryn, og frø og kerner holder mig mæt i længere tid. Jeg har brugt quinoaflager, som du kan skifte ud med havregryn, hvis det foretrækkes i stedet.

Ingredienser

  • 1 dl. quinoaflager
  • 3 tsk. solsikkekerner
  • 3 tsk. hørfrøkerner
  • 3 tsk. chiafrø
  • 3 tsk. græskarkerner
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • 1/2 tsk. kanel
  • 1 dl. neutral sojayoghurt
  • 1 dl. kokosvand
  • 1 dl. mandelmælk

Fremgangsmåde

Rør alle ingredienser godt sammen i et glas, som har et dertilhørende tæt låg. Stil grøden på køl indtil dagen efter, og top derefter med frugt og lidt hakkede nødder, før du sætter låg på igen, eller spiser den med det samme.