Jeg har efterhånden delt nogle forskellige versioner af de såkaldte Buddha Bowls, og med god grund, for det er en nem og nærende skål – spækket med grønt – som jeg aldrig bliver træt af. Denne version er en af de nemme, som er hurtig at lave og har en forholdsvis kort og billig ingrediensliste.

Opskriften er til to personer.

Ingredienser

  • 2 dl. fuldkornsris
  • 2 søde kartofler (øko. med skræl)
  • 1 lille broccolihoved
  • 2 dl. kogte edamamebønner
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 dåse kidneybønner
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • Saften fra en halv citron
  • Salt og peber
  • Lidt hakkede nødder

Fremgangsmåde

Kog risene som anvist på pakken. Vask de søde kartofler, skær dem i mindre stykker og vend med lidt olivenolie og salt og peber – du kan også tilsætte lidt urter som rosmarin eller timian. Bag stykkerne i ovnen i ca. 15 minutter ved 180 grader, eller indtil du synes de er møre. Hæld vandet fra kidneybønnerne og skyl dem. Blend med en stavblender bønner, hvidløg, olie og frisk citronsaft og smag til med salt og peber. Stil cremen på køl indtil du skal bruge den. Damp broccolien og skær i mellemstore buketter og skær peberfrugten i tern. Anret alle ingredienser i en skål og top med bønnecreme og hakkede nødder. Voilà!

Jeg foretrækker selv, at have hummus og bønnecreme i køleskabet som en fast ting, da det gør enhver grøn ret mere spændende og mættende. Prøv også min olie-fri hummus med soltørrede tomater.

Psst … Husk og følg mig på @afoodaffair_bysteph, hvis du vil holdes opdateret på mine seneste opskrifter (eller bare se min hverdag i billeder).