Jeg er i julestemning for tiden, hvilket betyder jeg craver tørrede frugter som figner, dadler og abrikoser, mandler, valnødder, duften og smagen af appelsiner og klementiner og krydderier som kardemomme og kanel. Chokolade spiser jeg året rundt, og gerne i forskellige afskygninger. I anledning af december, og min craving efter jul, lavede jeg dette lækre chokoladebrud med kanel, tørrede figner, mandler og granatæblekerner, og det fik hurtigt ben at gå på her hjemme. Figner og chokolade har altid været en sikker vinder sammen, men at tilsætte frisk granatæble gør chokoladebruddet helt uimodståeligt.

Ingredienser

  • 100 gram mørk chokolade, gerne 85 %
  • 1 stor spsk. kokosolie
  • 1 spsk. kanel
  • 1/3 granatæble, kun kernerne
  • 1 håndfuld græskarkerner
  • 1 håndfuld mandler, grofthakket
  • 6 store tørrede figner, grofthakket
  • 2 spsk. hampefrø
  • 1/2 tsk. havsalt

Fremgangsmåde

Smelt chokoladen i en skål, der står i et varmt vandbad, vandet skal ikke koge. Lad kokosolien smelte med, tilsæt kanel og rør rundt. Kom bagepapir i en lille form og start med, at lægge lidt granatæblekerner, fignestykker, kerner og nødder i bunden. Hæld derefter den smeltede chokolade over og tilsæt de resterende ingredienser. Drys til sidste med hampefrø og havsalt. Stil chokoladebruddet på køl, og lad det stivne helt, før du skærer det i mindre stykker. Opbevar chokoladen på køl i en tæt beholder.

Enjoy!

 

Psst … Prøv også mit chokoladebrud med gojibær, chiafrø og kokos

Tørstig? Min kraftige chokoladeafhængig indebærer også den flydende version, som denne chokoladeshake med banan, vanilje og ristede hasselnødder. Den smager som flydende nougat, og selve basen er endda lavet på vand.