I sidste uge delte jeg min første version af ’Frokost på 5 minutter’, og her kommer endnu en rugbrødsmad, som lynhurtigt kan bikses sammen. Jeg kalder det frokost, men kan lige så vel finde på, at spise den her mad til morgenmad.

Ingredienser

  • Øko. rugbrød (jeg køber det hos Irma eller Emmerys)
  • Vegansk rød pesto fra Urtekram
  • Frisk spinat
  • Tomat
  • Røget øko. laks
  • Avokado
  • Mellemkogt æg
  • Purløg

Fremgangsmåde

Jeg behøver vel egentlig ikke forklare hvad du skal gøre, og du kan jo anrette din ’open face sandwich’ præcis som du vil.

Vidste du … At tomater snildt kan bære titlen som en ’super beauty food’? De er nemlig spækket med antioxidanter, kostfibre og vitaminer og bør absolut være at finde som en fast del i dit sunde køkken. Tomater er rige på betakaroten, folinsyre, C-, E-, og B-vitamin, fosfor, zink og kalium og ikke mindst store mængder lycopen-karotenoid, som er det røde farvestof, der styrker kroppen mod frie radikaler. De er også kaloriefattige, så du kan med andre ord spise løs af den lille røde vitaminbombe. Gå gerne efter de mest solmodne, og selvfølgelig danske af slagsen, når det er muligt.