Jeg elsker græskar! Ikke bare smager det fuldstændig fantastisk, det er også sundt og indeholder en masse gode næringsstoffer. Heriblandt A-, B-, og C-vitaman, folat og kalium. Normalt laver jeg det i ovnen, men sidste gang jeg havde et hokkaido græskar liggende kastede jeg mig ud i at lave en suppe, og sikke en succes. Jeg brugte bl.a. kokosmælk, citrongræs, ingefær og chili, hvilket gav suppen en krydret smag med god fedme. Ved siden af suppen fik vi en sprød grønkålssalat med fennikel, granatæblekerner, persille og sennepsdressing.

Vi var 2 (sultne) personer.

Ingredienser

 • 1 hokkaido græskar
 • 1 fed hvidløg
 • 2 løg
 • 1 dåse kokosmælk
 • 1 chili
 • 2 stængler citrongræs
 • 1 klump ingefær (ca. 3 x 3 cm)
 • 6 dl grøntsagsbouillon
 • Græskarkerner
 • Basilikum
 • Olivenolie
 • Salt og peber

Fremgangsmåde

Fjern skrællen og kernerne fra græskarret og skær det i grove tern. Pil og hak de to løg. Skær top og bund af de to stængler citrongræs og snit dem fint. Fjern kernerne fra chilien og hak den i mindre stykker. Pres hvidløget og riv ingefæren.

Start med at svitse løgene i olivenolie i en varm gryde, og tilsæt derefter græskar, presset hvidløg, citrongræs, ingefær og chili. Tilføj bouillon og lad det hele simre under løg indtil græskarret er blevet mørt – ca 20 min.

Normalt er jeg ikke den store bouillonbruger, men jeg havde fået en god øko grøntsagsversion i en af mine kasser fra Årstiderne, og valgte at give det en chance.

Tag gryden af varmen og blend suppen – jeg brugte en stavblender – varm derefter suppen op igen og tilsæt kokosmælk. Det er bedst hvis det får lov at få et lille opkog. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. lidt olivenolie til suppen inden servering.

Pynt med basilkum og ristede græskarkerner og server gerne med en sprød salat og et godt brød.