Det er ikke fordi jeg ikke spiser nok frugt og grønt til dagligt, nok nærmere tværtimod, men i løbet af vinteren besluttede jeg mig dog for, at jeg ville spise flere greenies til morgenmad i år 2018. Jeg skrev det faktisk som en af mine sundt noter i ELLEs december magasin, hvorfor jeg vist for alvor må gøre noget ud af det. Heldigvis elsker jeg greenies, så det er langt fra en decideret straf, men har været inde i en periode, hvor jeg lagde dagen ud med varm grød, sikkert som følge af det kolde vintervejr. Der er intet galt i at spise grød til morgenmad, særligt ikke min mavevenlige havregrød, men det sker jeg længes lidt efter at starte dagen med et grønt måltid, i stedet for korn, frugt og peanutbutter.

Igennem tiden (tænk A Food Affair blev 2 år her i december!), har jeg efterhånden delt et hav af forskellige greenies, så der burde en variant til alle. Prøv f.eks. den med spinat, spinat og spinat, en anden med avokado, appelsin og proteinpulver, eller en helt trejde med banan, matcha og grønkål. Denne gang indeholder min morgengreenie noget så friskt og lækkert som havtorn og kokosvand, der er med til at gøre den god og læskende. Kokosvand indeholder B-vitaminer, lidt C-vitamin, mineraler som magnesium, kalium og fosfor og ikke mindst elektrolytter, der genopretter væskebalancen. Kokosvand er altså godt at indtage f.eks. efter træning, hot yoga eller en aften i byen, hvor du måske har fået lidt for mange drinks.

Opskriften er til én person.

Ingredienser

 • 1 håndfuld frossen broccoli
 • 2 håndfulde frisk spinat, skyllet
 • 1/2 banan
 • 1/2 avokado
 • 1 lille håndfuld frosne havtorn
 • 1 dadel, minus sten
 • 1/2 tsk. vaniljepulver
 • 200 ml. kokosvand

 

TOPPING

 • Mango
 • Granatæblekerner
 • Hampefrø
 • Chokoladegranola
 • Kokoscreme (den fede del fra kokosmælk)

Fremgangsmåde

Blend alle greenie-ingredienserne i en kraftig blender i et par minutter. Jo længere tid du blender, jo mere cremet bliver din greenie, så hold ud, også selvom din blender sikkert larmer 😉

Hæld greenien i din yndlingsskål, pynt med din valgte topping og spis straks.

Velbekomme!

Psst … Husk og følg mig på @afoodaffair_bysteph, hvis du vil holdes opdateret på mine seneste opskrifter.