Hvis der er en type morgenmad, jeg endnu ikke er blevet træt af, nærmest det modsatte, så er det min morgen greenie med matcha, mandelmælk og granola. Jeg lyver nok ikke, når jeg siger, at den er det sidste jeg tænker på når jeg går i seng, og den første jeg tænker på, når jeg vågner. Ja, så indholdsrigt er min hverdag. Ingredienserne herunder bidrager hver især med deres eget til den samlede smagsoplevelse. Broccoli er rimelig neutralt, men giver en god base, grønkål er lidt skarp, men bliver forsødet af banan, zucchini og spinat er friskt, avokado og mandelmælk giver et cremet resultat, matcha giver noget sødt og bittert på samme tid, og hampeproteinpulver og olie giver en god sammensætning af sunde fedtstoffer. Leg gerne selv med forskellige sammensætninger af kosttilskud, alt efter dine behov, eller hvad du har på hylderne.

Opskriften er til 1 person.

Ingredienser

 • 1 stor håndfuld broccolibuketter fra frost
 • 5 knolde frossen grønkål
 • 1 håndfuld frisk spinat
 • 4 – 5 cm. zucchini skåret i mindre stykker
 • 1/2 banan
 • 1/2 avokado (kan undværes, men brug da en hel banan i stedet)
 • 200 ml. mandelmælk
 • 1 tsk. matcha
 • 1 tsk. hampeproteinpulver
 • 1 spsk. olie (evt. hørfrø)

TOPPING

 • Trekorns granola fra Grød
 • Kiwi
 • Hindbær
 • Kokosflager
 • Hampefrøskaller

Fremgangsmåde

Alle ingredienser blendes et par minutter i en kraftig blender. Når greenien er luftig og cremet, hældes den i en skål ,og drysses med den topping du har lyst til.

Bonus! Broccoli er, med sit høje indhold af gode kostfibre, næringsstoffer, vitaminerne K, C, B5 og B6, folinsyre, betakaroten, jern, magnesium, mangan, fosfor, calcium, kalium og zink, en af de absolut sundeste grøntsager, og så er den endda rig på protein. Du kan derfor med god samvittighed, starte dagen med en god håndfuld i din greenie.

Psst Husk og følg mig på @afoodaffair_bysteph, hvis du vil holdes opdateret på mine nyeste opskrifter.