Langsomme morgener står højt på min prioriteringsliste og især når det inkluderer en morgenmad som denne. Her kommer opskriften på kokosgrød med fire slags kokos, nemlig kokosolie, groft kokosmel, kokoschips og kokospalmesukker. Selvfølgelig ledsaget af en frisk gulerodsjuice med appelsin.

Godmorgen og velbekomme.

Opskriften er til 2 personer.

Ingredienser

  • 3 dl. grovvalsede glutenfri havregryn
  • 6,5 dl. vand
  • 1 knivspids salt
  • 1 stor spsk. hørfrø
  • 1 stor spsk. groft kokosmel
  • 1 stor spsk. solsikkekerner
  • 1 stor tsk. kokosolie

Topping:

  • 1 – 2 bananer
  • ½ granatæble
  • 1 håndfuld pekannødder
  • 1 tsk. kokospalmesukker
  • 2 spsk. grove kokoschips
  • Lidt kokosolie
  • Evt. lidt honning eller agavesirup

Juice:

  • 1 citron
  • 2 appelsiner
  • 1/3 chili
  • 1 stor klump ingefær
  • 14 gulerødder
  • 2 spsk. hørfrøolie
  • Isterninger

Fremgangsmåde

Sæt havregryn, vand og salt over i en gryde og skru ned så snart det begynder at koge op. Bliv ved med at røre rundt i grøden og bliver den for tyk kan du tilsætte lidt ekstra vand. Den skal helst have 5 – 10 minutter til at sætte sig. Tilsæt undervejs kokosolie, kokosmel, hørfrø og solsikkerkerner. Lad grøden stå under låg på svagt blus imens du forbereder topping.

Smelt kokosolie på en varm pande og rist pekannødderne med lidt kokospalmesukker – pas på det ikke brænder på. Pil kernerne fra granatæblet og skær bananerne i skiver. Anret grøden og hold endelig ikke igen med toppingen.

Hvis du vil have det ekstra sødt kan du hælde lidt akaciehonning eller agavesirup over til sidst.

Til juicen: Fjern skrællen på citrusfrugterne og vask gulerødderne. Alt på nær isterninger og hørfrøolie juices.