Denne grønskålssalat spreder en smule julestemning både med sine farver og ikke mindst den sprøde grønkål, som må siges, at være en rigtig vinter-spise. Du kan sagtens servere den som det grønne indspark på et traditionelt julebord, men salaten fungerer også godt alene som en let frokost, eller som en del af andre grønne retter.

Jeg kommer quinoa i for at gøre salaten mere mættende, og give et blødt modspil til den sprøde kål. Hvis du vil have en vegansk version kan du undlade gedeosten.

Opskriften giver en stor portion til 3 personer (ikke som hovedmåltid).

Ingredienser

GRØNKÅLSSALAT

  • 6 stængler grønkål
  • 1 – 2 æbler
  • 1/2 granatæble
  • 1,5 dl. quinoa
  • 1 stor håndfuld pekannødder, ristede
  • 50 gram cremet gedeost fra Tebstrup Mejeri

 

DRESSING

  • 1 stor spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. agavesirup
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 2 spsk. god olivenolie
  • 1 spsk. mørk balsamico
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Kog quinoaen som anvist på pakken – jeg bruger 3 dl. vand til 1,5 dl. quinoa – og lad den køle af. Vask grønkålen, fjern og kasser den hårde stængel og hak det groft. Pil granatæblet, så du har kerner fra halvdelen af det. Snit æblet i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Rør alle ingredienserne sammen i en stor skål, men vent lidt med gedeosten.

Bland ingredienserne sammen til dressingen. Brug gerne mere sennep, hvis du vil have den lidt kraftigere, og mere agavesirup, hvis den er for stærk.

Hæld dressingen over salaten og vend den godt sammen. Smuldr gedeosten over sammen med de ristede pekannødder og vend forsigtigt det hele let sammen igen. Smag evt. salaten til med salt og peber før servering.