Med den måde min hverdag er skruet sammen på, er det desværre sjældent, jeg når at sidde hjemme hos mig selv og nyde min morgenmad og dagens første kop kaffe. Derfor har det højt prioritet i mine weekender, hvor jeg foretrækker, at have det meste af formiddagen til, at kunne sidde helt roligt og spise morgenmad – selvfølgelig i selskab med mit ELLE. I lørdags stod den på havregrød med rugkerner og morbær, proteinsmoothie med mango og gurkemeje og frisk grapefrugt.

Opskrifterne er til 2 personer.

Ingredienser

GRØD:

 • 2 dl. glutenfri havregryn
 • 1 dl. boghvedegryn
 • 2 spsk. rugkerner
 • 2 spsk. tørret morbær
 • 2 spsk. hørfrøkerner
 • 1 tsk. kanel
 • 1 tsk. kardemomme
 • 1 knivspids salt
 • 2 dl. vand (muligvis lidt mere)
 • 1 dl. mandelmælk

TOPPING:

 • Hampefrøskaller
 • Chiafrø
 • Hakkede mandler
 • Granatæblekerner

MANGOSMOOTHIE MED GURKEMEJE:

 • 1 moden mango
 • 1, 5 – 2 bananer
 • 2 dl. mandelmælk
 • 1 dl. vand
 • 1/2 citron – brug kun saften
 • 1 tsk. gurkemejepulver
 • 1 ske vanilje proteinpulver fra Novo Vita (kan købes hos Helsemin)
 • 1 håndfuld isterninger

Fremgangsmåde

Jeg har før skrevet, at jeg gerne stiller ingredienserne til min grød i blød aftenen før jeg skal spise den. Læs mit indlæg om en mavevenlig havregrød her, og det vil jeg også anbefale, at du gør med denne version. Især hvis du bruger rå rugkerner, da de skal have ligget i blød før de kan spises. Finax har nogle som er klar til brug med det samme.

Rør alle ingredienser til grøden sammen og giv den et let opkog. Hvis du synes den bliver for tør og klistret skal du tilsætte mere vand undervejs. Jeg lader gerne grøden stå og trække lidt på komfuret inden jeg anretter den.

Blend alle ingredienserne til proteinsmoothien. Du kan vælge, at drikke den med det samme, eller gemme den til senere. Den holder sig nemlig fint i køleskabet.