Morgenmad, is eller snack – du bestemmer. Det minder mest af alt om en skøn jordbæris, men det behøver ikke blive spist som en dessert. Jeg laver tit smoothiebowls til morgenmad, som en del af et brunch-bord eller som en lækker forfriskning midt på dagen, når det er varmt (også når det er koldt og trist). Den smager godt når som helst på døgnet og emmer bare af sommer og gode tider. Jeg bruger altid frosne, danske økologiske jordbær, da de smager bedst.

Ingredienser

IS:

  • 1,5 frossen banan
  • 6 frosne jordbær
  • 1 sjat mandelmælk
  • 1 dadel
  • 1 knivspids vaniljepulver

TILBEHØR:

  • Riskiks med peanutbutter, banan, blåbær og hasselnødder
  • Kiwi, vindruer, bær og kakifrugt
  • Glutenfri paleo-granola fra Loving Earth

Fremgangsmåde

Banan, jordbær, dadel, vaniljepulver og mandelmælk blendes indtil du har en cremet is. Det larmer og lyder mest af alt, som om du er ved at ødelægge din blender. Det kræver du har en stærk blender, som kan skære frosne ingredienser – min er fra Vitamix og svigter aldrig.

 

Som mange andre, er jeg også opdraget til, at man altså ikke leger med maden, men ikke desto mindre, så gør jeg det hver gang jeg kan komme afsted med det. For helt ærlig, hvor fristende er det ikke lige, at lave kiwi-stjerner, bananhjerter, eller små bjørne-peanutbutter-madder? Jeg synes det er hyggeligt, og så er det som om, det får maden til at smage lidt bedre (i hvert fald for kameraet).