Det er i den grad blevet efterår, og set bort fra al den frygtelige regn vi har i øjeblikket, så kan jeg faktisk godt lide den her årstid. Kålen smager bedre, brombær bliver plukkeklar, du kan få de lækreste figner og det er helt okay, at blive indendørs en helt dag, og bare hygge med din yndlingsserie, gerne i følgeskab med en god varm suppe – som jeg lover jeg vil dele en masse af, i løbet af de næste mange kolde måneder.

I en periode forsøger jeg, at undgå blandt andet mel og havre, da min mave er en smule irriteret efter min sommerferie, hvor jeg ikke holdte igen med brød og vin, hvilket vist var lidt for meget af det gode, desværre. Grød vil jeg dog helst ikke undvære, så derfor køber jeg en færdigblandet havrefri én af slagsen i Irma, som er deres grød nr. 2 (i en gul pose). Den er lavet på hirse, boghvede, quinoa, fennikelfrø og rosiner og smager dejligt – både kold og varm. Forleden lavede jeg en stor portion, som jeg kom i køleskabet, og det blev til en portion kold efterårsgrød med lækre sæson-toppings morgenen efter. Endda med friske figner fra min kollega Stines egen have. What a treat!

Ingredienser

  • 1 dl. kornblanding (Grød nr. 2, Irma)
  • 3,5 dl. vand
  • 1 knivspids salt
  • 1 dl. neutral soyayoghurt
  • 1 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • 1 æble
  • 1 frisk figne
  • 1 håndfuld mandler

Fremgangsmåde

Lav enten grøden dagen før og stil den på køl, hvis du gerne vil spise den kold om morgenen – det gør jeg selv – eller sæt den over samme dag.

Bland soyayoghurten med kanel, kardemomme og vaniljepulver og hæld over grøden. Riv æblet på den grove side af et rivejern, skær fignen i kvarte, hak mandlerne og top det hele ovenpå grøden med friske brombær. Hvis den skal have hele armen drypper jeg lidt flydende honning over fignen.

Psst … Husk og følg mig på @afoodaffair_bysteph, hvis du vil holdes opdateret på mine seneste opskrifter (eller bare se min hverdag i billeder).