En god laksebøf er bare altid lækkert, og særligt med tanke på, at laks ikke bare indeholder de nærende og sunde omega-3-fedtsyrer, D-vitamin og protein, så er laks også rig på selen, som er en antioxidant, der beskytter hudcellerne mod beskadigelse og dermed modvirker rynker, YES! Selen er også vigtig for vores stofskifte og dermed vores forbrænding. Derudover kan du servere laks til stort set alt, men gør dig selv den tjeneste, at ofre lidt penge på den hos dine lokale fiskehandler, så du ved den er frisk.

Jeg bruger altid økologisk frugt og grønt, når jeg juicer, og bruger derfor også skrællen på de fleste ingredienser, dog ikke appelsin.

Opskriften er til 2 personer.

Ingredienser

  • 2 Færøske laksebøffer u. skind
  • 2 små hoveder hjertesalat
  • 1/2 zucchini
  • 1 bundt radiser
  • 1 bundt grønne aspsarges
  • 1 håndfuld friske små tomater
  • 3 stængler forårsløg
  • 1/2 dåse kikærter
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 avokado
  • 1 mellemkogt æg
  • 1 lille håndfuld græskarkerner
  • 1 håndfuld danske stikkelsbær
  • 1 spsk. Dijonsennep
  • 3 spsk. olivenolie
  • Saften fra 1/2 citron
  • Lidt akaciehonning
  • Frisk basilikum

Juice

  • 5 små rødbeder (skal være øko.)
  • 2 appelsiner u. skræl
  • 1 citron m. skræl (skal være øko.)
  • 1/2 agurk
  • 1 stort stykke frisk ingefær

Alle ingredienser juices og juicen serveres iskold.

Fremgangsmåde

Skyl og tør hjertesalaten og snit hhv. zucchini, radiser og peberfrugt på et mandolinjern. Damp asparges og skær dem over i 3 bider hver især, snit forårsløgene fint og brug gerne den grønne del også. Hæld væden fra kikærterne, og gem resten i en tupperware i køleskabet. Skær tomater og stikkelsbær i halve og bland en dressing med dijonsennep, citronsaft, olivenolie og lidt akaciehonning. Laksebøfferne placeres på et fad med bagepapir og tilberedes i 18 minutter (afhængig af størrelsen) i ovnen ved ca. 180 grader sammen med lidt olivenolie, citronsaft og salt og peber.

Portionsanret salaterne i to store skåle og start med at lægge salat, zucchini og asparges i bunden, og byg derefter videre med resten af de snittede grøntsager. Top med laks, avokado, æg, basilikum, græskarkerner, dressing og stikkelsbær, et voilà, server!

Psst … Husk og følg mig på @afoodaffair_bysteph, hvis du vil holdes opdateret på mine nyeste opskrifter.