Jeg har så mange skønne grøntsager fra min køkkenhave for tiden, hvor det hele stort set er høstklart samtidig. Jeg brokker mig bestemt ikke. I går blev det til en middag med kartofler, spidskål, rødbeder, ærter og krydderurter fra egen have, suppleret med vegetariske linsebøffer inspireret af Ditte Ingemann fra The Food Club. Den her menu kunne hurtig gå hen og blive et hit!

Opskriften er til 3 personer.

Ingredienser

LINSEBØFFER

  • 1 dåse grønne linser
  • 1 æg
  • 1 fed hvidløg (presset)
  • 2 stængler forårsløg
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. chiliflager
  • 1 tsk. paprika
  • 5 spsk. havregryn
  • 1 – 2 spsk. sesamfrø
  • Salt og peber

 

NYE KARTOFLER MED ÆRTECREME, FETA OG KRYDDERURTER

  • 12 små nye kartofler
  • 250 gram frosne danske ærter
  • 1 håndfuld basilikum (kan udelades)
  • 1 citron
  • 3 spsk. god olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • 2 håndfulde friskbælgede danske ærter
  • 1 håndfuld kruspersille
  • 1 håndfuld frisk oregano (kan udelades)
  • 75 gram fåre- og gedefeta

 

RØD SPIDSKÅLSSALAT MED RØDBEDE OG BROMBÆR

  • 1 rødt spidskål
  • 4 små rødbeder
  • Saften fra 1/2 citron
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 3 spsk. god olivenolie
  • 1 spsk. agavesirup
  • 1/2 bakke store brombær

Fremgangsmåde

Start med at lave ærtecremen og kog kartoflerne, så de kan nå at køle af. Optø hurtigt de frosne ærter med kogende vand og blend dem med saften fra en citron, olivenolie, basilikum og hvidløg og smag til med salt og peber. Stil den derefter på køl indtil du skal bruge den.

Riv spidskålet fint på et mandolinjern. Skræl rødbederne og snit også dem på mandolinjernet. Bland kål og rødbeder sammen med citronsaft, agavesirup, hvidvinseddike, olie og lidt salt og peber og lad salaten stå og trække smag.

Hæld vandet fra linserne og skyl dem. Bland med de øvrige ingredienser og brug en stavblender til at gøre ‘farsen’ sammenhængende. Du skal ikke blende hele blandingen, da den stadig skal være grov. Form seks linsebøffer og steg dem på en varm pande med lidt olivenolie – de skal kun have et par minutter på hver side.

Kom ærtecreme i en skål og bland med kartofler, feta og krydderurter. Kom spidskålssalaten på et fad og top med brombær. Server linsebøfferne sammen med de to salater.

Velbekomme.