Det ville være så kedeligt, hvis min morgenmad var ens hver morgen, og selvom jeg forsøger at øge mængden af grønt til dagens første måltid, så er en god grød med lækre toppings en sand nødvendighed ind imellem. Selvom kalenderen siger slut april, så er det umenneskelig koldt, så hvis du render rundt og fryser ligesom jeg, så start dagen med en varm grød og top med eksotisk frugt, sprøde nødder og æble/vanilje-sirup.

Min sirup er fra en sommerhustur min søster havde for et par uger siden, og er købt i Sidinges gårdbutik. Jeg glæder mig til at hælde den over mine pandekager i weekenden.

Opskriften er til 2 personer.

Ingredienser

 • 3 dl. glutenfri grovvalsede havregryn
 • 4 dl. vand
 • 2 dl. mandelmælk
 • 2 spsk. hørfrøkerner
 • ½ tsk. vanilje
 • 1 knivspids salt

MINE TOPPINGS

 • Æble/vanilje-sirup eller lignende
 • Mango
 • Banan
 • Kokoschips
 • Morbær
 • Mandler
 • Valnødder

Fremgangsmåde

Bring gryn, mælk, vand, salt og vanilje i kog i en gryde, og rør rundt indtil grøden har sat sig. Tilsæt hørfrøkerner og rør igen. Server i en skål og top med sirup, frugt, nødder og andet godt.

Psst … Husk og følg mig på @afoodaffair_bysteph, hvis du vil holdes opdateret på mine nyeste opskrifter.