Du behøver ikke gøre et stort nummer ud af middagen hver gang en veninde kommer forbi, for du kan sagtens imponere med noget simpelt, sundt og lækkert, så længe du anretter og serverer det rigtig fint. En af mine aboslut favorit køkkenredskaber er mit mandolinjern, som jeg bruger hver eneste dag til at snitte grønt på. Salaten her var både hurtig og billig at lave, og da vi ikke havde lyst til vin den aften, serverede jeg i stedet en frisk ’drink’, som bare består af saften fra en grapefrugt blandet med vand, sammen med lidt saltede peanuts.

Ingredienser

  • 1/2 spidskål
  • 1/2 zucchini
  • 1/2  fennikel
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 håndfuld friske tomater
  • 2 håndfulde spinat
  • 2 filetter røget ørred
  • 1 spsk. Dijon sennep
  • Saften fra 1/2  citron
  • Lidt akaciehonning
  • Olivenolie
  • Græskarkerner
  • Basilikum
  • Gulerødder med top
  • Ærtecreme (opskriften finder du her)

Fremgangsmåde

Start med at lave ærtecremen, så den kan nå at køle af og trække smag inden du skal servere salaten. Vask og klargør derefter alle grøntsagerne. Jeg bruger mit mandolinjern til at snitte hhv. spidskål, fennikel, zucchini og peberfrugt. Bland sennep, citronsaft, honning og olivenolie sammen til en sennepsdressing, prøv dig lidt frem med mængden af olivenolie, indtil dressingen har den konsistens du gerne vil have. Anret salaterne i to store skåle og læg spidskål og spinat i bunden. Resten af ingredienserne kan du derefter anrette som du synes, men slut af med ørredfilet, dressing, basilikum, ærtecreme, gulerødder med top og kerner.

Velbekomme.