Da jeg var i starten af tyverne og boede sammen med min lillesøster, mødtes vi hver morgen i køkkenet til kaffe og en stor portion bananpandekager med lækre farverige toppings. Vores dag kunne simpelthen ikke komme ordentligt i gang uden. Da vi flyttede hver til sit mødtes vi om søndagen, for at holde fast i traditionen, men desværre har det været svært, at vedligeholde vores ‘Pandekagesøndag’ i takt med, at vi har fået mere at se til. Dog er vi slet ikke i tvivl om, hvad vi skal lave, når vi mødes til morgenmad i weekenderne. Sidste gang blev det en nem version pandekager med banan og boghvedemel – som i øvrigt er glutenfrit – med kokoscreme og frugt.

Opskriften er til 2 personer.

Ingredienser

  • 3 store øko. æg
  • 2 modne bananer
  • 3 spsk. boghvedemel
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 spsk. kanel
  • 1 knivspids flagesalt
  • Kokosolie til stegning

TOPPING

  • Kokoscreme
  • Honningmelon
  • Jordbær
  • Kiwi
  • Chiafrø, hampefrøkerner og kokos
  • Ekstra: Grapefrugt med mynte

 

Fremgangsmåde

Blend æg, banan, boghvedemel og krydderier og lad blandingen stå i nogle minutter. Steg derefter 14 – 16 små pandekager på en varm pande i lidt kokosolie – de skal ikke have ret længe på hver side.

Tag en dåse kokosmælk fra køl og brug kun den øverste hvide del fra dåsen. Pisk eller rør det sammen til en fed creme evt. med lidt af vandet fra dåsen. Nogle gange bliver den luftig som flødeskum, andre gange minder den mere om en fed yoghurt – det afhænger af kokosmælken, som ikke må være en light version. Gem kokosvandet og brug det i grød eller smoothie.

Server pandekagerne med kokoscreme, frisk frugt og drys med kokos, chia- og hampefrø.