ØKOLOGI FORDI

I min dagligdag stiller jeg høje krav til det jeg køber og spiser. Jeg vil vide, hvor det kommer fra, og hvordan det er bearbejdet. Forarbejdet mad, rester af pesticider og sprøjtemidler, farvestoffer, kunstige sødestoffer, E-numre og andet stads er ikke på gæstelisten til min krop. Én af mine tommelfingerregler er, at hvis jeg ikke kan udtale én eller (endnu værre) flere ingredienser i den mad jeg skal til at spise, så lader jeg være. Jeg dyrker det, jeg kalder for ’den ærlige mad’, som for mig betyder mad uden kemi. Mad der er, hvad det er, og ikke hvad det udgiver sig for at være. Jeg laver derfor oftest min mad selv, og gerne med en gennemsigtighed for dem jeg serverer det for.

Jeg værdsætter naturen, og det den kan. Især det den kan give os mennesker, i form af næring, vitaminer, mineraler – liv og energi. Som forbruger mener jeg man har et fælles ansvar for at passe bedst muligt på naturen og dens funktioner. Et vigtigt initiativ hertil er at vælge økologi.

Økologi er et individuelt valg, og jeg vil ikke gøre mig til dommer, men blot oplyse om fordelene ved at indføre mest muligt økologi i sin hverdag samt være ærlig omkring hvorfor det har stor betydning for mig. Jeg tror på, det er det sundeste valg for min krop, mit helbred og den verden vi lever i. Ville derfor ønske jeg kunne fortælle, at jeg levede en 100% økologisk hverdag, men det kan jeg ikke, for jeg er som alle andre også påvirket af miljøet omkring mig. Jeg spiser også på restauranter, køber take away, benytter frokostordning på mit arbejde og kan være nødsaget til at købe en ikke økologisk vare, hvis andet ikke er muligt, når jeg er ude at handle. Jeg spiser især en masse fisk, hvilket kan være svært at købe økologisk. Der er dog visse steder, hvor jeg ikke går på kompromis, særligt på frugt og grønt, hvor jeg jo tit spiser skrællen. Det er nemlig oftest her vitaminer, mineraler og smag holder til, men så er økologi en nødvendig.