Morgenmad kan være mange ting, men ind imellem må den gerne være (gnave)grøn og spækket med protein og sunde fedtstoffer, tilsat det jeg vil kalde byens bedste kernerige-boller, nemlig multibollen fra Landbageriet i Frederiksborggade. Her fik vi omelet med chiafrø, spinat og krydderier, rå gulerødder, økologisk røget laks, grøn salat med persille, citron og lidt parmesan, friske boller og en rest af hummus. Virkelig en god måde, at lægge en god bund på –  jeg var i hvert fald ikke sulten igen før frokosttid.

Opskriften er til 2 personer.

Ingredienser

  • 4-5 gode øko. æg
  • 1 spsk. chiafrø
  • 1 tsk. tørret ramsløg
  • 1 tsk. tørret chili
  • 1 bakke frisk spinat
  • 1 stor håndfuld bredbladet persille
  • 1/2 zucchini
  • 100 gram røget laks
  • 6 gulerødder
  • 1 citron
  • 1 mindre stykke parmesan
  • Lidt god olivenolie
  • 2 multiboller

Fremgangsmåde

Vask spinaten og slyng/tør den godt. Pisk æggene i en skål og tilsæt chiafrø, krydderier, salt og peber og lad blandingen stå og trække i 5 minutter. Bland i mens den grønne salat bestående af spinat (gem 2 håndfulde til din omelet), bredbladet persille, fintrevet zucchini og lidt tynde flager parmesan. Pres frisk citronsaft og hæld lidt olivenolie over salaten og krydr med salt og peber. Skræl gulerødderne og skær dem i stave og anret laksen.
Varm lidt olivenolie på en pande og sauter spinaten i et minuts-tid, inden du hælder æggeblandingen over og giv omeletten et par minutter på panden. Når æggene har sat sig er den færdig. Server med salat, laks, gulerødder og friske kernerige-boller. Jeg havde lidt af denne hummus med soltørrede tomater i køleskabet, og den gik rigtig fint til.