Jeg kan slet ikke nævne hvor mange gange jeg har lavet minestronesuppe denne vinter. Tallet er uendeligt højt. Minestronesuppe er nemlig helt genialt til at få brugt alle grøntsager i dit køkken. Der er i virkeligheden ingen grænser for, hvilke grøntsager du kan bruge, men jeg ender altid med at bruge de samme. Det er nemlig de grøntsager jeg stort set altid har i mit køleskab. Skulle du have lidt kartofler, knoldselleri, pastinakker eller kål liggende, så kom endelig også det i – kun din egen fantasi sætter grænser.

Oprindeligt kommer man vist pasta eller nudler i minestronesuppe, men jeg foretrækker min med enten Berlotti-, Kidney- eller hvide bønner. Du kan også bruge butterbeans. Jeg koger for det meste bønnerne selv, men dem fra dåse kan sagtens bruges.

Opskriften er til 4 personer.

Ingredienser

 • 1 løg
 • 1 rødløg (eller to alm. løg)
 • 2 fed hvidløg
 • 1/3 – 1/2 chili
 • 1 porre
 • 3 stængler bladselleri
 • 4 gulerødder
 • 1 rød peber
 • 1 gul peber
 • 1/2 squash
 • 1,2 liter grøntsagsbouillon
 • 2 dåser flåede tomater
 • 1 håndfuld frisk eller tørret timian
 • 1 stor spsk. oregano
 • 3 lauerbærblade
 • 2 spsk. balsamico
 • 1 stor spsk. honning eller agavesirup
 • 2 håndfulde frisk spinat
 • 400 gram Berlotti- eller hvide bønner
 • Olivenolie til stegning
 • Salt og peber

Fremgangsmåde

Start med at klargøre alle grøntsagerne.

Snit løg, hvidløg og chili fint. Skræl gulerødderne og vask de øvrige grøntsager. Skær så gulerødder, peberfrugter, squash og bladselleri i mindre tern, og snit porren i små ringe.

Svits løg, hvidløg og chili i en varm gryde indtil løgene bliver klare. Tilsæt så gulerødder og bladselleri til gryden og svits i et par minutter før du tilsætter resten af grøntsagerne. Når du har svitset alt det grønne i et par minutter tilsætter du flåede tomater, timian, oregano og lauerbærblade.
Når det er blandet godt sammen kommer du bouillon, balsamico, honning, salt og peber i suppen.
Lad nu suppen simre i ca. 15 minutter.

Kom derefter spinat og kogte bønner i suppen. Smag til med balsamico, honning, salt og peber.

Din minestronesuppe er nu klar til at blive serveret. Jeg foretrækker at spise den med lidt godt brød.

Velbekomme!

Jeg har spist rigtig meget suppe de her kolde vintermåneder, og det er der kommet en masse suppeopskrifter ud af. Prøv også min opskrift på cremet broccolisuppe med spinat eller min veganske yndlingssuppe med rødbede og kokos.

Psst … Husk og følg mig på @afoodaffair_bysteph, hvis du vil holdes opdateret på mine seneste opskrifter.