Forleden dag gik det op for, at det er alt for længe siden jeg sidst har delt en opskrift på et par lækre morgenmadspandekager – sidste gang var i april 2017, hvor jeg var på en 100% vegansk kost, og havde lavet disse veganske pandekager baseret på havre, chiafrø og mandelmælk – men det laver jeg om på nu.

Denne gang har jeg lavet ‘traditionelle’ pandekager med base på æg, banan og havregryn og tilsat kokosfibermel og loppefrøskaller for at gøre dejen mere sammenhængende og fluffy. Du kan sagtens bruge mandelmælk og chiafrø i stedet, hvis du ikke har de to andre ingredienser, men lad da dejen stå lidt længere (5 – 10 minutter) før du steger pandekagerne på panden. Endnu en gang vil jeg anbefale dig ikke, at gå på kompromis med din topping, da det jo er guf for både øjne og mave.

Opskriften giver 5 pandekager til 1 person.

Velbekomme!

Ingredienser

PANDEKAGER

  • 2 æg
  • 2 spsk. kokosfibermel
  • 2 spsk. havregryn
  • 1 lille sjat mandelmælk
  • 1 spsk. loppefrøskaller
  • 1/2 tsk. vanilje
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk. kokosolie til stegning

 

TOPPING

  • 1 dl. kokosmælk
  • 2 spsk. chiafrø
  • 1 spsk. acaipulver
  • Granatæblekerner
  • Crunchy peanutbutter
  • Valnødder
  • Hampefrøskaller
  • Ristede kokosflager

Fremgangsmåde

Chiablandingen med kokosmælk og acai laver jeg aftenen i forvejen, ved at blande ingredienserne sammen og stille på køl.

Blend alle ingredienser til pandekagerne og lad dejen stå i et par minutter. Steg derefter pandekagerne i lidt kokosolie på en varm pande, de skal kun have 1 – 2 minutter på hver side. Anret med chiagrød, granatæblekerner, peanutbutter, valnødder og hampefrøskaller.

Nemmere bliver det ikke, og så dufter der fantastisk af pandekager i dit køkken.

 

Husk og følg mig på @afoodaffair_bysteph, hvis du vil holdes opdateret på mine seneste opskrifter.