Efter at have holdt en lang pause fra pandekager om morgenen, så fik den hele armen i løbet af ferien en morgen, hvor min søster og jeg vågnede og vidste præcis, at det var det vi havde lyst til. Selve pandekagerne er nemme at lave, men det tager en del tid, og særligt når man er så grundig i køkkenet, som jeg er. Til gengæld dufter det helt fantastisk mens du er i gang, og duften har lidt en nuance af jul, og selvom det er juli-måned gør det faktisk ikke spor.

Opskriften er til 2 personer og giver ca. 12 mindre pandekager (og tro mig, du kan sagtens spise 6 stk. hvis ikke flere).

Ingredienser

  • 2 store modne bananer
  • 4 æg
  • 3 spsk. havregryn (gerne glutenfrie)
  • 2 spsk. mandelmel
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 2 dråber vaniljeessens (eller 1/2 tsk. pulver)
  • 1 stor spsk. hampeproteinpulver
  • 50 ml. mandelmælk
  • 1 spsk. chiafrø
  • Skallen fra 1/2  øko. appelsin
  • Oliven- eller kokosolie til stegning

Toppings

  • Ribs
  • Jordbær
  • Solbær
  • Brombær
  • Akaciehonning
  • Udvalg af hakkede nødder
  • Nødde- mandelsmør fra Irma
  • Hampeproteinskaller

Fremgangsmåde

Blend æg, bananer, havregryn, mandelmælk, kanel, mandelmel, hampeproteinpulver og vanilje i en blender i et par minutter. Hæld derefter dejen i en skål, og rør chiafrø og appelsinskal i og lad dejen stå i ca. 10-15 minutter. I mellemtiden kan du klargøre toppings, og her er der frit valg på alle hylder, alt afhængig af hvad du har lyst til, eller hvad der gemmer sig i skabene. Bær, hakkede nødder, lidt honning og nøddesmør er altid en vinder. Steg derefter pandekagerne på en varm pande, og hold dem gerne varme undervejs, så de ikke er helt kolde, når I skal spise dem. Server gerne sammen med friskpresset appelsinjuice og en god kop kaffe. Slurp!

Psst … Vores firbenede, trofaste familiemedlem, Otto, havde lange øjne efter pandekagerne den morgen, men det bliver ved kiggeriet 🙂