Jeg har skrevet kort om min kost og trænings challenge her, som går ud på, at jeg skal gennemgå et intenst bokseforløb, samtidig med jeg udelukkende lever af en 100% plantebaseret kost. At være plantespiser betyder i sin enkle form, at du kun spiser planter. Alle animalske produkter, som kød, fisk, æg og mælkeprodukter er altså ikke tilladt. Nu spiser jeg i forvejen ikke kød, eller komælks-produkter, og har ikke gjort det i mange år, men både fisk, æg og en smule ost fra enten ged eller får, har normalt været en del af min hverdagskost.

Du behøver ikke, at undvære en god portion yoghurt til morgenmad, hvis du er på en plantebaseret diæt. Jeg har i flere år været af den overbevisning, at soyaprodukter ikke var sunde for kvinder, at spise i for store mængder, og har derfor holdt mig fra dem i en lang periode. Heldigvis fik Klinisk Diætist Maria Felding mig på andre tanker for nogle måneder siden, og det er jeg hende oprigtigt taknemlig for. Nu består min favorit-morgenmad nemlig af neutral soyayoghurt med chiafrø, havregryn og frugt. En morgenmad der endda også egner sig godt til at have med på farten, hvis du ligesom jeg, ofte først spiser dagens første måltid på kontoret. Nyd den med en god kop kaffe, og du er sikret en dejlig start på dagen.

Ingredienser

  • 2,5 – 3 dl. soyayoghurt
  • 1 dl. havregryn (gerne glutenfri)
  • 1 spsk. chiafrø
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • 1 knivspids kardemomme
  • 1/2 tsk. kanel
  • 1 æble
  • 6 mandler eller ristede hasselnødder (hakkede)
  • Evt. andet frugt; granatæblekerner, blåbær, eller tørrede gojibær

Fremgangsmåde

Bland soyayoghurt med gryn og chiafrø og lad det stå i noget tid. Brug enten ventetiden på, at gå i bad, eller gør det i en tupperware, så du kan tage det med i tasken, og på den måde give de tre ingredienser tid til, at ‘sætte’ sig som en grød. Top med friskskåret æble, krydderier, nødder og bær.

Chiafrø og gryn er med til at gøre yoghurten tyk, så du får en form for hvid grød. Jeg er vild med konsistensen og foretrækker helt klart den, fremfor en lidt ‘vandet’ og tynd yoghurt. Hvis du ikke spiser soyayoghurt, er jeg sikker på det vil smage lige så godt med en hvilken som helst andet slags, så længe den ikke er for tyk.

Pilleglasset du kan se på billedet er vegetariske kapsler med gurkemeje fra Pukka. Det har jeg ikke altid taget som kosttilskud, men jeg gør det i øjeblikket, da det eftersigende er rigtig godt til at beskytte mod inflammation i kroppen. Og da jeg grundet min hårde træning kan være uheldig, at få skader i muskler og led, vil jeg gerne være på den sikre side. Derudover er gurkemeje sundt og forarbejdende for mange ting; det er bl.a. energifremkaldende, og godt for vores tarm og fordøjelse. Jeg har købt mine hos Naturesource.dk.