Palmesøndag satte mine madglade veninder og jeg, for alvor gang i Påsken ved at mødes til en stor (og lang) plantebaseret brunch. Vi sad om bordet i flere timer og sluttede dagen af med en lang tur om eftermiddagen i solen. Det var den perfekte start på en skøn Påske(ferie) og jeg vil derfor dele menuen med jer. Du kan nemlig sagtens invitere til Påskebord uden at bruge æg.

Vi var 5 personer.

Det fik vi

Hvid hummus på cannellini bønner

Grøn salat med quinoa og cremet hvid tahindressing

Fennikelsalat med appelsin og kalamata oliven

Overnight grød med hindbær og kokos

Hjemmelavet vegansk pålægschokolade med bipollen og kornblomst

Hjemmebagte fuldkornsboller med morbær og hasselnødder – få opskriften her

Hjerterugbrød fra Emmerys

Friskpresset grapefrugtjuice

Det skal du bruge

HVID HUMMUS

  • 1 pose cannellini bønner (husk de skal ligge i blød natten over før de koges)
  • 3 spsk. hvid tahin (jeg køber min hos Irma)
  • 1 spsk. stødt koriander
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 spsk. chiliflager
  • 3 fed hvidløg
  • 2 håndfulde cashewnødder (skal også ligge i blød natten over)
  • 1 citron (kun saften)
  • 1/2 granatæble
  • 1 håndfuld mandler (skal ristes på panden)

GRØN SALAT MED QUINOA

  • 1 pose spinat
  • 1 lille broccoli
  • 1 stort stykke grøn spidskål
  • 2 dl. rød eller sort quinoa
  • 1 bakke friske ærteskud
  • 1 håndfuld pekannødder
  • 1 håndfuld græskarkerner

CREMET HVID TAHINDRESSING

  • 2 store spsk. hvid tahin
  • 1 dl. æblecidereddike (evt. mere)
  • 1 dl. vand (evt. mere)
  • 2 spsk. tamari
  • Saften fra 1/2 citron
  • 1/2 tsk. cayennepeber

FENNIKELSALAT MED APPELSIN

  • 1 fennikel
  • 2 appelsiner
  • 50 – 70 gram kalamata oliven u. sten
  • 1 håndfuld frisk basilikum

OVERNIGHT GRØD MED HINDBÆR OG KOKOS (pr. person)

  • 1 håndfuld friske hindbær (+ 4 ekstra hindbær til pynt)
  • 1 tsk. chiafrø
  • 1 dl. havregryn
  • 1 dl. sojayoghurt
  • 1 dl. kokosmælk
  • 1 spsk. groft kokosmel
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • 2 spsk. ristede kokosflager

VEGANSK PÅLÆGSCHOKOLADE

  • 80 gram mørk chokolade (jeg brugte 92%)
  • 3 spsk. bipollen (kan købes i en helsekost)
  • 3 spsk. kornblomst

JUICE

  • 5 røde grapefrugter

Det skal du gøre

DAGEN FØR

Kog bønner og lav hummus dagen før. Alle ingredienser blendes i en foodprocessor indtil du har den ønskede konsistens. Jeg tilfører vand og lidt olivenolie undervejs for at gøre den cremet. Smag til med salt og peber og evt. flere krydderier og citronsaft.

Pålægschokoladen vil jeg også anbefale dig, at lave dagen før, da den skal have tid til at størkne. Smelt den mørke chokolade i et vandbad og hæld den flydende chokolade i et firkantet fad beklædt med bagepapir – det skal være et tyndt lag. Vent et par minutter før du pynter chokoladen og drys derefter bipollen og kornblomst over. Du kan sagtens bruge hakkede nødder eller tørret frugt i stedet. Chokoladen skal helst størkne ved stuetemperatur, men det kan være nødvendigt at komme den på køl, det gjorde jeg. Opbevar den evt. i køleskabet før servering og bræk den i store stykker til brunchbordet.

Overnight grød skal, som navnet antyder, også forberedes dagen før. Ingredienserne ovenfor svarer til én person, da grøden skal anrettes til én af gangen i et glas. Start med at mose hindbær med chiafrø og hæld derefter gryn, sojayoghurt, kokosmælk og kokosmel over og tilføj vaniljepulver. Rør forsigtigt gryn, yoghurt og mælk sammen uden at røre hindbærrene. Sæt låg på glassene og stil dem i køleskabet indtil næste morgen. Pynt med hele hindbær og ristede kokosflager lige før servering.

PÅ DAGEN

Riv fennikel helt tyndt på et mandolinjern og anret med tynde skiver appelsin, oliven og basilikum. Kom gerne salt og peber og evt. lidt frisk citronsaft henover salaten før den serveres.

Kog quinoa som anvist på pakken og lad den køle af. Vask spinat og ærteskud og kom det i en stor skål. Riv spidskål fint på et mandolinjern og bland med de øvrige ingredienser. Damp buketter af broccoli, så den stadig har bid, men ikke er rå. Rør alle ingredienser til dressingen sammen og prøv dig frem undervejs i forhold til hvor meget æblecidereddike, vand og tamari der skal i. Det er vigtigt, at den ikke bliver for tynd, men stadig er tyk og cremet. Vand og eddike skal gerne være 50/50. Rist pekannødder og græskarkerner på en tør pande og drys over salaten.

Bag bollerne. De tager sammenlagt lidt over en time at lave.

Anret hummus med friske granatæblekerner og hakkede ristede mandler.

Juice alt saft ud af grapefrugterne enten på en citruspresser, eller i en juicer. Bland den rene saft med en smule koldt vand og hæld juicen direkte på mindre flasker, som skal stå på bordet.

Af mangel på plads valgte jeg, at lave en brunchbuffet i køkkenet, så folk selv kunne gå op og tage, og det var vist et hit.

Velbekomme og rigtig god Påske 🙂