Da jeg var barn fik jeg altid rødgrød, når jeg besøgte mine bedsteforældre, og jeg elskede det mere end noget andet den gang. På trods af det vist ikke er særlig svært at lave, så har jeg aldrig kastet mig ud i at lave rødgrød selv. I går da jeg besøgte min køkkenhave, faldt jeg over nogle flotte danske økologiske rabarber i Årstidernes Gårdbutik og tænkte straks, at dem skulle jeg forsøge, at lave noget med. Det blev til en sukkerfri rabarberkompot med agave, vanilje og et hint af ingefær, som jeg spiste ovenpå soyayoghurt med havregryn, hørfrøkerner, cashewnødder, granatæble og en medjool dadel. Det var ikke rødgrød med fløde, men næsten. Det var i hvert fald som at spise dessert til morgenmad, og hvem vil ikke gerne det?

Opskriften giver 2 store portioner.

Ingredienser

  • 5 stk. danske øko. rabarber
  • 2 spsk. agavesirup
  • 1 spsk. vaniljepulver eller 1/3 vaniljestang
  • 1 spsk. revet ingefær (minus skræl)

Fremgangsmåde

Vask rabarberne grundigt og skær dem i tern af 1,5 – 2 cm. Bland dem med agave, vanilje og ingefær og kom det hele i en gryde, som du forsigtigt bringer i kog, mens du hele tiden rører rundt. Det tager ca. 10 minutter før rabarberne bliver til kompot. Jeg foretrækker, at den ikke bliver for sød, men hvis du synes den er for sur, kan du tilsætte mere agavesirup, når du smager den til. Lad din kompot køle af, inden du serverer den på din yoghurt med dine ønskede toppings.

 

Rabarber er lig med forår og det er en af de første planter, der bliver klar til høst, når årets første varme langsomt melder sin ankomst. De er i sæson i april, maj og juni og igen i august, september og oktober. Mange tror, at rabarber er en frugt, men botanisk set er det faktisk en grøntsag. Den har et lavt kalorieindhold og et højt indhold af fiber, hvilket betyder rabarber giver en god mæthedsfornemmelse for få kalorier. Ja tak! Derudover er rabarber rig på C-vitamin og grundet de mange fiber virker de godt på vores fordøjelse.

 

Psst … Husk og følg mig på @afoodaffair_bysteph, hvis du vil holdes opdateret på mine seneste opskrifter (eller følge med behind the scenes, når jeg knokler i haven).