Ramsløg kan virkelig siges, at være skovens guld, i hvert fald hvis du spørger mig. Det er en bladgrøntsag, som lever vildt i de fleste danske skove og som eftersigende er lige til at plukke. Jeg har desværre ikke selv været ude at plukke, men derimod købt et stort bundt sidst jeg besøgte Aarstidernes gårdbutik i Humlebæk. Ramsløg smager og dufter (sjovt nok) af løg med en snert af hvidløg og porre. Jeg har ikke den store erfaring med, at bruge den i salater eller andre grønne retter, men min favoritpesto er lavet på ramsløg, og den får du her.

Opskriften giver en mindre portion, som kan holde sig i køleskabet et par dage.

Ingredienser

  • 1 mellemstort bundt frisk ramsløg
  • 1 stor håndfuld mandler
  • Saften fra 1/2 citron
  • 5 spsk. god olivenolie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Vask ramsløg, skær det meste af stilken af, så du primært har bladene tilbage og hak dem groft. Blend ramsløg med de øvrige ingredienser i en minihakker og tilsæt evt. lidt mere olivenolie undervejs, hvis du synes pestoen bliver for tør. Hvis du ikke skal have en vegansk version, kan du også komme lidt parmesan i. Spis ramsløgspestoen på brød eller grøntsager og server den gerne sammen med en salat.

Ramsløg har desværre en kort sæson og er faktisk kun en forårsspise, da den udelukkende vokser i de danske skove i april og maj. Skynd dig derfor, at få høstet (eller købt) og spist en masse mens du kan. De grønne blade indeholder 20 – 40 gange mere C-vitamin end citroner.