Som barn elskede jeg, når min mor lavede ratatouille, så da jeg forleden aften ikke vidste, hvad jeg skulle lave til aftensmad faldt beslutningen på en tur down memory lane aka. ratatouille med massere af grøntsager. Jeg spiste den varme ret med brune ris, frisk spinat, oliven og ovnbagt broccoli. Portionen blev stor, så jeg havde også til madpakken dagen efter og kan hilse og sige, at ratatouille også smager skønt, måske næsten bedre, koldt dagen efter.

Opskriften er til 2 sultne personer.

Ingredienser

  • ca. 2 dl. brune ris
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 stor squash
  • 1 bakke lækre små tomater
  • 2 spsk. zaa’tar krydderi (mellemøstlig krydderiblanding)
  • 1 håndfuld basilikumblade
  • 1/2 broccoli
  • Olivenolie
  • Kalamataoliven (kan undlades)
  • 2 store håndfulde frisk spinat

Fremgangsmåde

Start med at sætte risene over som anvist på pakken, tænd for ovnen på 175 grader og klargør alle grøntsagerne. Vask og snit hhv. løg, squash og peberfrugt i mellemstore stykker. Skyl tomaterne og halver halvdelen, mens resten bevares hele. Pil hvidløget, men gem det, da de to fed skal presses direkte ned i blandingen. Varm lidt olivenolie i en sauterpande og svits løg til det får en let gylden farve, tilsæt peberfrugt og svits to minutters tid. Tilsæt så squash og vent et par minutter før du tilsætter alle tomaterne – både halve og hele. Pres de to fed hvidløg ned i blandingen, tilsæt frisk basilikum og za’atar krydderi og rør godt rundt. Lad nu ratatouillen stå og simre i 15 – 20 minutter, mens du laver broccoli. Husk at smag til med salt og peber.

Skær nogle store buketter og bevar gerne et stort stykke stilk på hver buket (det smager godt og er spækket med vitaminer) og læg dem på en bagerist på bagepapir. Hæld forsigtigt lidt olivenolie over broccolien og krydr med salt og peber. Bag dem i ovnen i 10 – 12 minutter indtil de tager en smule farve – stykkerne skal blive crispy.

Skyl spinaten og læg en god stor håndfuld i hver sin skål, suppler med varme brune ris, en stor portion ratatouille, lidt oliven og top med ovnbagt broccoli. Lad alle ingredienser køle af inden du gemmer eventuelle rester, som er lige til at tage med på farten dagen efter.