Dadelkugler er virkelig en snack, man aldrig bliver træt af – jeg gør i hvert fald ikke. De stiller altid den søde sult, går skønt til en kop kaffe og så er de super nemme, at have med på farten. Man kan købe sig til mange forskellige varianter, men det er og bliver sjovest, og sikkert også billigst, at lave dem selv, og de her rawkugler vil kun tage 20 minutter af din tid. Jeg tilføjer chiafrø, hampefrøskaller, rosiner, kanel og kakao for at give dem smag, og bruger gerne to forskellige slags nødder.

Opskriften giver 10 kugler.

Ingredienser

  • 150 gram dadler
  • 50 gram hasselnødder
  • 50 gram mandler
  • 3 spsk. mørke rosiner
  • 1 spsk. chiafrø
  • 1 spsk. med stor top hampefrøskaller
  • 1,5 spsk. rå kakao
  • 1,5 spsk. kokosolie
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. kanel
  • 1 knivspids salt
  • Groft kokosmel til at rulle kuglerne i

Fremgangsmåde

Kom alle ingredienser i en foodprocessor og blend godt sammen i et par minutter. Stop først, når du har en ensartet masse – den må gerne være lidt fedtet. Tril kuglerne i groft kokosmel, og opbevar dem i en tætlukket beholder på køl.

Kuglerne er rigtig gode, at have med som eftermiddagssnack til når den søde sult melder sig sent på dagen. De driller ikke mit blodsukker, men der reagerer vi jo alle forskelligt.

Vil du have en version, som giver en større mæthedsfornemmelse, kan jeg anbefale denne denne opskrift på dadelkugler med proteinpulver og valnødder. 

Psst … Husk og følg mig på @afoodaffair_bysteph, hvis du vil holdes opdateret på mine seneste opskrifter (eller bare se min hverdag i billeder).