Jeg er ikke bare hummus-fan, jeg er decideret hummus-afhængig! Du vil derfor næsten altid kunne finde en form for hummus i mit køleskab, enten den helt traditionelle med kikærter, godt med hvidløg og tahin eller små bøtter med rester af farverige dips lavet på mine yndlings grøntsager og bælgfrugter. Denne gang har jeg opdateret min rødbedehummus, så den har fået endnu mere smag af rødbede og krydderier. Endelig smager den fantastisk! Jeg spiser den på crispy knækbrød, min avokadomad, med grøntsagsstave, i salater eller bare på en ske uden noget som helst. Den pynter på et hvilket som helst middagsbord med sin uimodståelige flotte farve.

Opskriften giver en stor portion til køleskabet.

Ingredienser

RØDBEDEHUMMUS

  • 4 mellemstore rødbeder
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 1 dåse kikærter
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stor spsk. tahin
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 0,5 dl. vand
  • 0,5 dl. god olivenolie
  • Salt og peber

TOPPING

  • Friske granatæblekerner
  • Grofthakkede pistacienødder
  • Ristede boghvedekerner

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader. Skræl og vask rødbederne. Skær dem i mindre stykker og læg dem på en bageplade med bagepapir. Vend rødbederne med lidt olivenolie, frisk timian, salt og peber og bag dem i ovnen i ca. 35 minutter til de er helt møre. Når de er kølet af blendes rødbederne med de øvrige ingredienser til en cremet, smuk lyserød hummus. Prøv dig frem med konsistensen og brug evt. mere olivenolie og vand, hvis du synes den er for tør. Smag til med salt og peber undervejs.

Opbevar din hummus på køl, hvor den kan holde sig i op til 5 dage.

Psst … Her kan du finde flere opskrifter på dips i alle regnbuens farver