Forleden morgen efter en smuk løbetur langs Strandvejen i højt solskin, havde jeg lyst til en cremet og mættende morgensmoothie, da jeg kom hjem. Det blev en ‘Hvad-har-jeg-i-køkkenet-smoothie’, og resultatet blev så friskt og lækkert, at jeg synes I skal have opskriften. Jeg kan godt lide, at bruge rå grøntsager i mine smoothies, som bidrager med gode fibre, og som er med til at give en tyk konsistens. Til denne smoothie har jeg brugt rå gulerødder, og jeg lader skrællen blive på – de er jo økologiske.

Opskriften giver 2 store smoothies.

Ingredienser

  • 2 gulerødder
  • 2 små bananer
  • 2 dl. frosne havtorn
  • 2 spsk. peanutbutter
  • 3 spsk. rå, usaltede cashewnødder
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 lille stykke frisk gurkemeje u. skræl
  • 4 isterninger

Fremgangsmåde

Alle ingredienser blendes. Smag evt. til med mere kardemomme eller peanutbutter, hvis du vil give smoothien lidt ekstra smag. Server i store glas med lidt frosne havtorn på toppen.

Glad for smoothies? Her deler jeg opskrifter på hele fire forskellige nemme smoothies med blandt andet mango, appelsin, kokosvand og mynte.