Jeg havde egentlig planlagt, at jeg ville lave nogle nye juices, men da jeg skulle i gang orkede jeg ikke, at finde juiceren frem (doven, jeg ved det). Det fik mig til at kigge på min blender, der i forvejen står fast på køkkenbordet, og som er flittigt brugt næsten hver dag (ikke mindst fordi jeg flere gange om ugen laver ‘is’ – se bare opskriften på denne jordbærdrøm). Så i stedet for juice blev det til smoothies, og endda nogle ret sommervenlige af slagsen. Undervejs gik det op for mig, at jeg alt for sjældent laver smoothies, så det vil jeg nok gøre lidt oftere fremover – det er nemlig meget nemmere, og mere overskueligt, end at samle juiceren, og ikke mindst rengøre den igen (den del er jeg nemlig slet ikke fan af).

JORDBÆR, HINDBÆR & APPELSIN

  • 150 gram frosne jordbær
  • 150 gram frosne hindbær
  • 1 appelsin
  • 1 banan
  • 4 dl. vand
  • 1/2 tsk. vanilje
  • 1/2 tsk. acaipulver
  • Isterninger

Blend alle ingredienser og server smoothien iskold – den smager af sommer!

MANGO, APPELSIN, KOKOSVAND & MYNTE

  • 1 mango
  • 1 appelsin
  • 1,5 dl. kokosvand
  • 10 friske mynteblade
  • Isterninger

Skræl mangoen og skær udenom stenen, så du kun har kødet tilbage. Blend med de øvrige ingredienser til konsistensen er cremet.

SPINAT, ANANAS, AVOKADO & HAMPEFRØ

  • 2 håndfulde frisk spinat
  • 2, 5 dl. kokosvand
  • 2 – 3 dl. ananas (skåret i mindre stykker)
  • 1 avokado
  • 2 spsk. hampefrø
  • Isterninger

Start med at blende spinat og kokosvand. Tilsæt derefter resten af ingredienserne og blend igen til du har en cremet smoothie. Du kan drikke den, eller spise den med en ske toppet med granola og frisk frugt.

 

Det fine skærebræt i marmor er fra Ellos, og står højt på min ønskeliste (det på billederne er desværre bare et jeg har lånt). Hvis du også kan lide det, kan du heldigvis købe det her 🙂 

ÆBLE, GRAPE & GRØNNE DRUER

  • 1 stor rød grape
  • 2 røde æbler
  • 20 grønne stenfri druer
  • 1 dl. vand
  • Isterninger

Fjern skrællen fra grapefrugten inkl. den hvide hinde. Fjern kernehuset i æblerne og skær dem i mindre stykker. Blend alle ingredienser og server iskold. Du kan også tilsætte en smule frisk ingefær.

Gør lidt ekstra ud af serveringen af dine lækre smoothies, ved at bruge forskellige glastyper. Jeg er selv ret stor fan af at bruge disse whiskyglas i krystal (som altså sagtens kan bruges til andet end drinks), men min favorit må være disse sylteglas med hank – de er da alt for cute. Dem jeg har brugt er fra Ellos og kan købes for en slik lige her.

 

(Sponsoreret af Ellos.dk