Så er jeg klar med min udgave af ‘Søndagsbrunch no. 10’ – årets sidste brunch! Men tør godt love, at jeg kommer med 10 nye bud i det nye år. Denne gang fik vi en god blanding af æg, boller, ost, avokado, grøn juice og så til noget jeg holder meget af, men sjældent spiser, nemlig wienerbrød. På Frederiksborggade i København ligger der en lille økologisk bager ved navn Landbageriet, der tilbyder vegansk wienerbrød og du kan ikke smage forskel! Jeg vil anbefale dig at prøve deres æblerissnegl og tebirkes. Resten af sortimentet har jeg stadig til gode, men kan fortælle, at også deres romkugler, brød, boller og knækbrød er blandt mine absolut favoritter.

Det blev en vaskeægte søndag, dog uden kaffe, men med Matcha Latte, hjemmebagte fuldkornsboller og rigeligt til den søde tand.

Her kan du i øvrigt finde en masse inspiration til brunch ideer, samt se mine versioner af Søndagsbrunch no. 7, 8 , 9 og alle de andre.

Vi var 2 personer.

DET FIK VI

  • Blødkogte æg
  • Hjemmebagte fuldkornsboller 
  • Avokado
  • Primadonna ost og hindbærmarmelade
  • Citrussalat med chokoladegranola og mynte
  • Veganske tebirkes
  • Spinatjuice med agurk og lime
  • Matcha Latte

DET SKAL DU BRUGE

MORGENMAD

  • 2 – 4 økologiske æg
  • 2 fuldkornsboller
  • 1 avokado
  • Lidt primadonna ost
  • Hindbærmarmelade
  • 2 små appelsiner
  • 1 – 2 grapefrugter
  • 1 håndfuld chokoladegranola – jeg anbefaler den fra Guru Snack
  • Lidt frisk mynte
  • 2 stk. (vegansk) wienerbrød

GRØN JUICE

  • 4 store håndfuld spinat
  • 1 agurk
  • 1 lime
  • 1 æble
  • 3 stilke frisk mynte
  • Isterninger

MATCHA LATTE (pr. person)

  • 1 tsk. matchapulver
  • 2 dl. havremælk
  • 1 dl. kogt vand

DET SKAL DU GØRE

Start evt. med at presse alle ingredienserne til den grønne juice. Jeg bruger en slowjuicer, som nænsomt maser frugt og grønt til saft, men en anden slags juicer dur også fint. Lige før servering vil jeg anbefale du blender den friske juice med isterninger, så den er helt kold og lækker. Alternativt kan du servere juicen med is.

Fjern skrællen på citrusfrugterne med en skarp kniv og skær dem i tynde skiver. Anret skiverne med chokoladegranola og frisk mynte.

Anret en bolle med avokado og en anden med ost og marmelade.

Kog 2 – 4 æg i 7 minutter, hvis du vil have dem smilende.

Hvis du vil lave Matcha Latte, kan jeg anbefale, at du skummer lidt havremælk i en mælkeskummer sammen med 1 tsk. matchapulver. Hæld matchalatten i en kop og tilføj lidt varmt vand (ca. 80 – 90 grader). Det er vist den hurtigste måde at gøre det på.

Server det hele på én gang, men pas på I ikke spiser for hurtigt 🙂