Den første søndagsbrunch i 2018 blev spist på en mandag, nemlig den 1. januar. Det er den ellevte brunch i rækken her på A Food Affair, og der er mange flere på vej.

Brunchen skulle gerne kunne hamle op med de lette tømmermænd jeg havde den formiddag, hvilket den bestemt også gjorde. Dagen inden havde jeg forberedt så meget som muligt, så jeg ikke skulle bruge alt for lang tid, eller al for meget hjernekapacitet, i køkkenet.

Vi gik og spiste brunchrester hele dagen, hvorfor jeg godt kan love, at pandekagerne med nutella og chiajam også smager godt, når de er kolde. Det var en skøn start på året.

Lav Søndagsbrunch no. 11 når du skal invitere dine tømmermændsramte veninder til formiddagshygge, eller vil forkæle din kæreste, bror eller far, som måske ikke er helt så begejstret for en mere grøn brunch. Her er nemlig skruet godt op for proteiner, fedt og salt.

Find alle de andre Søndagsbrunch-versioner plus en masse inspiration til dit brunchbord under brunch ideer.

Opskriften er til 2 – 3 personer.

Rigtig god brunch!

DET FIK VI

  • Spejlæg med bagte tomater
  • Grove kartoffelfritter med timian
  • Bananpandekager med vegansk nutella og hindbær chiajam
  • Avokadomad med syltede rødløg og gedeost
  • Hummus med soltørrede tomater
  • Appelsinsmoothie med mandelmælk og gojibær

DET SKAL DU BRUGE

Spejlæg med bagte tomater

  • 3 æg
  • 1 bakke små tomater
  • 2 spsk. agavesirup
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. balsamico

Grove kartoffelfritter med timian

  • 1 – 2 bagekartofler
  • 4 fed hvidløg
  • Frisk timian
  • Olivenolie
  • Evt. tørre krydderier som oregano og basilikum

Avokadomad med syltede rødløg og gedeost

  • 2 avokadoer
  • 2 – 3 skiver godt rugbrød
  • 2 rødløg
  • 1, 5 dl. vand
  • 1, 5 dl. æblecidereddike
  • 3 spsk. kokossukker
  • 1 citron
  • 2 spsk. hampefrø
  • Lidt cremet gedeost
  • Salt & peber

Appelsinsmoothie med mandelmælk og gojibær

  • 3 store appelsiner
  • 2 håndfulde gojibær
  • 2 medjooldadler
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 400 ml. mandelmælk
  • 5 isterninger

Ingrediensliste og opskrift på bananpandekager med vegansk nutella og hindbær-chiajam finder du her.

Ingrediensliste og opskrift på hummus med soltørrede tomater finder du her.

DET SKAL DU GØRE

Dagen før skal du lave hummus med soltørrede tomater og syltede rødløg.

SYLTEDE RØDLØG
Bland vand, æblecidereddike og kokossukker sammen i en gryde, og giv det et lille opkog. Snit rødløgene helt fint i tynde skiver og kom dem i et patentglas. Hæld den varme blanding over løgene, og lad det køle lidt af, før du sætter låg på. Kom løgene i køleskabet, hvor de kan holde sig i en uges tid.

GROVE FRITTER
Skyl bagekartoflerne grundigt og skær dem ud i grove aflange stykker. Vend dem med olivenolie, timian, hele fed hvidløg, salt, peber og krydderier – jo mere du kan tilføje, jo mere smag får de. Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 180 grader i 20 – 30 minutter. Tjek dem undervejs, så de får den konsistens du ønsker.

AVOKADOMAD
Mos avokadoerne til en creme med frisk citronsaft og salt og peber. Anret avokadoencremen på rugbrød med syltede rødløg, gedeost og hampefrø.

APPELSINSMOOTHIE MED GOJIBÆR
Skær skrællen af appelsiner inkl. den hvide hinde. Blend alle ingredienserne i et par minutter og server smoothien iskold.

Server det hele på én gang og spis i flere timer.

Velbekomme!