Det er længe siden jeg har delt en søndagsbrunch, men det betyder ikke, at jeg ikke længere inviterer til dem. Som jeg nævnt før, så elsker jeg af hele mit hjerte, at invitere venner og familie til brunch i weekenden, da jeg mener det er en af de absolut bedste måder, at tilbringe tid sammen. Her får du opskriften til min søndagsbrunch no. 7, som jeg spiste med en god gammel veninde for et par weekender siden. Den er nem at lave, og kræver hverken de største køkkenskills, eller ingredienser du ikke har hørt om. Velbekomme!

DET FIK VI

Rugbrødsmad med laks, avokado og pocheret æg

Citrussalat med grape, appelsin, brombær og jordbærmynte

Bananbrød med bær, peanutbutter og mørk chokolade

Vandmelon og friske bær

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 skiver godt rugbrød
  • 1 moden avokado
  • 75 gram røget laks
  • 2 pocheret æg
  • Hakket persille
  • Chiliflager
  • 1 rød grapefrugt
  • 1 appelsin
  • 1 håndfuld brombær
  • Lidt jordbærmynte eller alm. mynte
  • Frisk frugt evt. melon og bær, eller hvad der er i sæson
  • Et par skiver bananbrød – få opskriften her
  • Peanutbutter og lidt hakket mørk chokolade

DET SKAL DU GØRE

Fjern skrællen på grape og appelsin med en lille skarp kniv inkl. det hvide, der gemmer sig under skrællen, da det smager bittert. Skær tynde skiver af de to citrusfrugter og anret på et fad med brombær og mynte.

Kog vand i en lille gryde og tilsæt 1 spsk. eddike til vandet og slå et æg ud i en lille skål. Når vandet koger pisker du i det, til du får en kraftig hvirvel. Hæld ægget ned midt i hvirvlen og lad det koge ved medium varme i 4 – 5 minutter og gentag med æg nummer to – jeg laver kun ét ad gangen. Det kræver lidt øvelse, og en del forsøg, at lave pocheret æg, men giv det en chance.

Anret laks, avokado og pocheret æg på to skiver rugbrød og drys med hakket persille, lidt tørret chiliflager, salt og peber.

Server bananbrødet med crunchy peanutbutter og lidt hakket mørk chokolade – det er jo søndag – og lav en skål med lidt frisk frugt.

Nu mangler du bare din bedste ven, veninde eller søster, og så har du den perfekte brunch. God søndag!

Sulten efter mere? Se opskriften på ‘Søndagsbrunch no. 6’ her.