Du gør din krop en (stor) tjeneste ved at starte din dag med en god omgang grønt, og især spinat er utrolig rig på næringsstoffer. Nogen kalder spinat for vores bedste og allersundeste Beauty Food. Spinat er desuden spækket med jern, som optages bedst sammen med C-vitamin, hvorfor jeg kommer appelsin i min spinat-greenie. For at gøre den frisk kommer jeg også agurk og mynte i, mens mandelmælk, cashewnødder og banan gør den blød og cremet.

Jeg tager tit min greenie med på farten, da den sagtens kan holde sig i et stort patentglas, indtil du rammer dit skrivebord. OBS, gem toppings i en bøtte for sig selv.

Opskriften er til 1 person.

Ingredienser

 • 1 håndfuld frossen spinat
 • 1 stor håndfuld frisk spinat
 • 1/4 agurk m. skræl
 • 1 appelsin minus skræl
 • 1 banan
 • 1 lille håndfuld cashewnødder
 • 1 spsk. chiafrø
 • 1/2 tsk. vaniljepulver
 • 10 – 12 stk. friske mynteblade
 • 1 dl. mandelmælk
 • 1 dl. vand

TOPPING

 • Friske figner
 • Blåbær
 • Lidt granola
 • Kakaonibs

Fremgangsmåde

Blend alle ingredienser (på nær topping selvfølgelig) til du har en cremet ensartet smoothie – det kan godt tage nogle minutter. Hæld greenien i en skål og drys med dine favorittoppings. Jeg bruger selv en granola med cashewnødder og kerner fra Guru Snack, som jeg tidligere har skrevet om her.