Der er ingen grund til, at gå ud og spise berømte avokadomadder, for du kan nemt og billigt lave din egen lækre version. Her hjemme har vi fået en ny favorit, som består af en avokadomos med citron toppet med gedeost, sprød æble, tørret chili, hampefrøskaller, banan mynte og pocheret æg. Jeg har aldrig før selv kastet mig ud i, at lave pocheret æg, men nu hvor jeg har opdaget hvor nemt det er, vil jeg helt sikkert spise det lidt oftere her hjemme. Avokadomosen går rigtig godt til de sprøde æbletern, som giver lidt bid til retten. Mynten er god til at pifte maden lidt op, men har du ikke det i dit køkken, kan du sagtens bruge en hvilken som helst anden krydderurt. Stay tuned .. For jeg vil sikkert komme med eksempler på flere lækre avokadomad versioner – det er jo en trend, vi ikke slipper af med lige foreløbig.

Opskriften er til 2 personer.

Ingredienser

  • 2 skiver godt rugbrød (jeg spiser hjertebrød fra Emmerys)
  • 2 modne avokadoer
  • 1/2 citron
  • 1 tsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • 2 spsk. god og cremet gedeost
  • 1 lille æble
  • Tørret chiliflager
  • Hampefrøskaller
  • Banan mynte (alm. mynte kan også bruges)
  • 2 æg
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 rød grapefrugt

Fremgangsmåde

Sæt en lille gryde over med vand og bring i let kog. Hæld de to æg op i hver sit glas, uden at blommen går i stykker. Når vandet koger, tilsætter du 1 spsk. æblecidereddike, og pisker i det kogende vand med et piskeris. Når du har en hvirvel i vandet, hælder du forsigtigt æggene i gryden, ét af gangen. Lad dem kog i 2-3 minutter (svarende til smilende) og tag derefter de pocherede æg op i en skål med koldt vand, så de ikke koger videre.

Lav en grov mos med de to modne avokadoer og tilsæt frisk citronsaft, olivenolie og salt og peber. Fordel mosen på de to skiver rugbrød og top med gedeost og frisk æble skåret i små tern. Krydr med tørret chiliflager, salt og peber og pynt med banan mynte og hampefrøskaller. Læg de pocherede æg på til sidst.

Fjern skrællen fra grapen inkl. hele den hvide hinde, skær kødet i mindre stykker og pynt med hakket mynte.

Velbekomme.