Jeg har simpelthen glædet mig så meget til at kunne dele opskriften på mit squashbrød med chokolade med jer. Det har efterhånden været nogle uger undervejs, hvor jeg testet alle mulige forskellige versioner, men først efter noget tid (og en masse prøvesmagninger) er jeg endelig blevet rigtig godt tilfreds med resultatet.

Det er en form for kage, og så alligevel ikke, men jeg spiser det hen under eftermiddagen med en kop kaffe som om det var kage.

Squash, eller zucchini som det også hedder, er rigtig velegnet at bruge til bagning, da det giver en fugtig og luftig konsistens til dit bagværk. Jeg bruger blandt andet også squash i mine fuldkornsboller med spinat, så de ikke bliver tørre.

Mit squashbrød med chokolade er efterhånden blevet smagt af både familie og venner, og alle har været vilde med det, hvilket er en god indikator om at jeg vist har ramt rigtigt. Hvis du er fan af mit bananbrød bær eller bananbrød med mørk chokolade og valnødder, vil du helt sikkert også kunne lide det her squashbrød med chokolade.

Ingredienser

  • 2 æg
  • 150 ml. nøddemælk
  • 70 gram kokosolie
  • 40 gram havregryn
  • 60 gram fuldkorns speltmel
  • 40 gram mandelmel
  • 45 gram rå usødet kakaopulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. vanilje
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • 1 knivspids salt
  • 4 medjool dadler
  • 140 gram revet squash
  • 1 håndfuld græskarkerner
  • 1 håndfuld mandler
  • 30 gram mørk chokolade, gerne 85 %

Fremgangsmåde

Smelt kokosolien i en lille gryde ved lav varme.

Pisk æg og nøddemælk sammen i en skål, tilsæt den smeltede kokosolie og pisk igen.

Blend havregryn i en minihakker, så du får havremel.

Bland så mandelmel, fuldkorns speltmel, havremel, bagepulver, kardemomme, vanilje, kanel, kakaopulver og salt sammen med æggeblanding.

Hak de fire medjool dadler fint og rør de små stykker i dejen. Hak mandler og chokolade groft og rør begge dele i dejen sammen med græskarkerner.

Riv squash på den grove side af et rivejern og kram væden ud, inden du vejer det af. Bland derefter den revet squash i dejen og rør godt rundt. Dejen kan godt virke lidt tør, men den revet squash vil gøre brødet fugtigt i ovnen.

Beklæd en brødform med bagepapir og kom dejen i. Top evt. med lidt ekstra hakket mørk chokolade og lidt mandler.

Bag brødet i ovnen ved 175 grader i 35 – 40 minutter. Tag bagepapir og brød ud af formen, når du tager brødet ud af ovnen, så det kan køle af.

Skær først stykker af chokoladebrødet, når det er næsten helt afkølet.

Jeg spiser det oftest som det er, men det tager bestemt heller ikke skade af, at blive smurt med enten nøddesmør eller smør, tværtimod.

Brødet kan holde sig ved stuetemperatur i ca. 3 dage.

God fornøjelse med dit squashbrød. Mums!

Psst … Jeg synes brødet er rigelig sødt med smagen fra dadlerne, men foretrækker du det ekstra sødt, kan du tilsætte 2 spsk. ahornsirup eller honning til dejen.