Det er først rigtig sommer, når min familie og jeg har indtaget terrassen med pil-selv-rejer, en sprød sommersalat og et par flasker god rosé. Traditionen tro lavede vi en søndagsmiddag for et par weekender siden, hvor både selskab, mad og vin var præcis som den skulle være.

Opskriften er til 4 personer.

Det fik vi

Pil-selv-rejer

Grøn sprød salat med sennepsdressing

Simpel tomatsalat med radiser og krydderurter

Speltbrød og avokadomayo

Det skal du bruge

  • 2 kg. Pil-selv-rejer (kan købes hos din lokale fiskehandler)
  • 3 hoveder hjertesalat
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 bakke friske ærter
  • 12 grønne asparges
  • 1 zucchini
  • ½ fennikel
  • 1 håndfuld letsaltede mandler
  • 2 spsk. Dijon sennep
  • 3 citroner
  • ½ tsk. akaciehonning
  • 2 bakker små tomater
  • 1 bundt radiser
  • 1 potte frisk basilikum
  • 1 potte frisk purløg
  • 2-3 modne avokadoer
  • 150 ml. god mayo
  • Speltbrød eller lign. fra bageren
  • En god olivenolie og salt og peber

DET SKAL DU GØRE

Start med at skære zucchinien i tynde skiver og vend dem med olivenolie og salt peber, og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter. De skal nå at køle af inden du anretter salaten. Skyl bladene fra hjertesalaten og lad dem afdryppe helt. Asparges blancheres og skæres på skrå, så hver asparges bliver delt i tre stykker. Ærterne bælges, fenniklen snittes fint på et mandolinjern og 4 stængler forårsløg snittes tyndt i ringe.

Bland sennep med saften fra ½ citron, honning, 50 ml. olivenolie og salt og peber. Når dressingen er luftig og cremet tilsættes 2 spsk. finthakket purløg.

Anret den grønne salat som du synes med hjertesalat, asparges, fennikel, zucchini, forårsløg, bælgede ærter, sennepsdressing og pynt til sidst med hakkede letsaltede mandler.

Tomaterne skæres i halve og radiserne rives fint på et mandolinjern. Anret med tomaterne i bunden, radiser, finthakket purløg og basilikum. Hæld lidt olivenolie og citron over og krydr med salt og peber.

Avokadomayoen kan laves fra bunden som her. Eller du kan snyde og bruge en god færdiglavet øko-mayo og tilsætte 2 blendede avokadoer, 1 fed hvidløg, citronsaft og salt og peber. Ingen vil kunne smage forskel.

Server det hele samlet og husk citroner, skåle til rejeskallerne, skylleskåle til fingrene, masser af servietter og vigtigst af alt – masser af god rosé.

Rejer er rige på protein og sunde essentielle omega-3-fedtsyrer, og har en antiinflammatorisk effekt på kroppens celler. De har også et højt indhold af selen og E-vitamin, som giver sund hud og glansfuld hår. Med andre ord, jeg kommer altså ikke til at holde igen med rejerne hen over sommeren.