Jeg elsker simpelthen (også) mad, som kan serveres i en skål og eksperimenterer gerne med farver og ingredienser på kryds og tværs. En af de gode og nemme ting ved, at spise primært plantebaseret er, at næsten alle grøntsager og bønner kan spises sammen, uden det smager mærkeligt. At spise sine måltider fra en skål går under fænomenet ‘Bowlfood’, og er en tendens vi vil komme til at se endnu mere til fremover. ‘Bowlfood’ kan laves og fås i mange varianter, acai- og smoothiebowls er et godt eksempel, ligesom grød og mange former for salater også er. Læs blandt andet om ‘Buddha-bowlen’ og få opskriften på min version her.

Til denne superbowl brugte jeg glutenfri og proteinrig ærtepasta, som jeg toppende med en masse forskellige grøntsager, tahindressing og ristede nødder og kerner.

Ingredienser

  • Glutenfri ærte/quinoa-pasta fra Clear Spring
  • Revet rødbede
  • Kogte søde kartofler
  • Fintrevet fennikel
  • Gulerod
  • Grønne ærter
  • Friske spirer
  • Spinat
  • Sesam- og boghvedekerner og pistacienødder (ristede)
  • Tahindressing

Fremgangsmåde

Start med at gøre alle dine grøntsager klar og kog pastaen. Det er sjovere at starte anretningen, når alle ingredienser er klar til brug. Forbered gerne store portioner, så du kan gemme resten i køleskabet og nemt lave en salat igen dagen efter.

Min tahindressing er lavet på tahin, æblecidereddike, vand, soyayoghurt og cayennepeber. Start med at blande 1 stor spsk. tahin med 1 spsk. æblecidereddike og 1 spsk. vand og tilsæt mere eddike og vand undervejs indtil du har en cremet dressing. Jeg har gode erfaringer med at tilføje 1 spsk. soyayoghurt og 1 knivspids cayennepeber til sidst for at få en blødere konsistens og mere smag. Du kan også prøve at tilsætte presset hvidløg.

Det var første gang jeg skulle prøve at spise ærte/quinoa-pasta, og jeg er ret begejstret. Det smager stort set ligesom den pasta man er vant til at spise.

Psst … Husk og følg mig på @afoodaffair_bysteph, hvis du vil holdes opdateret på mine seneste opskrifter (eller bare se min hverdag i billeder).