Hvis du ønsker at høste kærlige komplimenter fra dine veninder, så synes jeg du skal kaste dig ud i den her menu næste gang du inviterer på middag. Hverken jeg, eller mine to veninder gik i hvert fald skuffet fra bordet, efter at have tømt (ja, faktisk slikket) hver en skål. Retterne er rimelig nemme at lave, og det går stærkt hvis i alle hjælper til. Vi drak desværre ikke vin den aften, men næste gang vil jeg med sikkerhed åbne en flaske Pinot Blanc til. En frisk og halvtør hvidvin fra Alsace, som egner sig godt til fisk, og som de fleste vil elske.

Vi var 3 personer.

DET FIK VI

Ovnbagt torskefilet

Blomkålscouscous med zucchini, avokado, persille og pinjekerner

Rødkålssalat med appelsin, citronsaft og ristede pekannødder

Bagt hokkaido græskar

Dip lavet på edamamebønner

DET SKAL DU BRUGE

  • 300-500 gram torskefilet
  • 1 blomkål
  • 1/2 zucchini
  • 1 avokado
  • 1 håndfuld persille
  • 1 lille håndfuld pinjekerner
  • 2 citroner
  • 1/2 rødkål
  • 1 appelsin
  • 1 håndfuld pekannødder
  • 1 hokkaido græskar
  • 1/2 pose edamamebønner
  • En god olivenolie
  • Salt og peber
DET SKAL DU GØRE

Start med at for- og tilberede de enkelte ingredienser. Rist pekannødder og pinjekerner på en varm pande, men ikke samtidig. Vask alle grøntsagerne og tø edamamebønnerne op. Især græskarret skal skylles grundigt, da du ikke skal fjerne skrællen (hvis det da er økologisk). Salaterne og dippen skal serveres kolde, så dem skal du lave først.

Rødkålssalat: Riv det halve rødkål på et mandolinjern og vend de fine strimler med lidt citronsaft, olivenolie og salt og peber. Fjern skrællen fra appelsinen og skær den i tynde ringe. Bland til sidst rødkål, appelsin og ristede pekannødder sammen i en skål.

Blomkålscouscous: Riv blomkålet på et rivejern på den grove side, snit den halve zucchini på et mandolinjern og skær avokadoen i mindre tern. Vend det hele med lidt citronsaft, olivenolie, salt, peber, ristede pinjekerner og persille. Du kan med fordel tilføje andre eller flere friske krydderurter i salaten.

Dip på edamamebønner: Blend de optøede edamamebønner med en stavblender sammen med saften fra 1/2 citron, 50 ml. olivenolie, lidt vand og salt og peber. Hvis den bliver for tyk kan du tilsætte ekstra olie og vand. Hvis du har purløg i køkkenet, kan du snitte det fint og røre i dippen til sidst. Det giver den lige det sidste.

Hokkaido græskar: Halver det på midten, fjern kernerne og skær det ud i både. Læg dem på en bageplade med bagepapir, hæld olivenolie over og krydr med salt og peber. Bag dem i ovnen ved 180 grader i 15-20 minutter. Jeg kan bedst lide, når de bliver meget bløde.

Torskefilet: Se opskriften her.

Dæk bord, hæld vin i glassene, skål, spis og hyg jer.