Jeg har flere gange prædiket, at en weekend uden brunch ikke er en rigtig weekend. Den konstatering står jeg ved. Selvom jeg elsker, at invitere mine kære til brunch hjemme hos mig selv, så har jeg også en stor kærlighed for, at gå ud og spise morgenmad, især hvis de steder, man kommer, gør sig umage. De sidste tre gange jeg har bevæget mig ud, er jeg blevet meget positivt overrasket, og vil derfor gerne dele mine tre økologiske brunchfavoritter med jer. Håber I vil tage godt imod min første version af en guide her på A Food Affair. Hvis ja, lover jeg der vil komme flere af samme slags.

Se i øvrigt alle mine egne opskrifter til gode brunch ideer her.

Velbekomme!

ACACAI

Hos Acacai, der ligger på Gammel Kongevej på Frederiksberg, er hele menuen økologisk og vegansk. Retterne må siges, at være lavet med omhu, og fremstår meget Insta-venlige. Heldigvis er oplevelsen ikke kun en fryd for kameraets linse, men også mindst lige så stor (hvis ikke større) for smagsløgene.

Vi fik en kikærteomelet med spinat og græskar, som til forveksling både smagte og mindede om en ‘rigtig æggeomelet’. Deres version af en avokadotoast gav vi også en chance, og på trods af de helt simple ingredienser som avokado, lime, chili og et godt glutenfrit brød, så slog den altså også kegler. Vinderen var dog nok deres æblevaffel med kanel-is, som virkelig var lækker, og helt sikker værd, at komme langsvej fra for at sætte tænderne i.

Bonus: De har gratis refill på deres lækre te, så du føler dig bestemt ikke snydt, når du køber en kop.

Acacai, Gammel Kongevej 171, 1850 Frederiksberg

NATUR TØRST

Natur Tørst, der ligger på Amager et godt stykke op ad Amagerbrogade, kalder sig selv for Danmarks første økologiske ‘Superfood café’, og selvom jeg ikke er den største tilhænger af superfood-begrebet (i så fald fortjener broccolien også titlen som superfood), så er jeg alligevel tilbøjelig til, at give de to drenge, der står bag Natur Tørst, medhold i deres navngivning. For jeg bliver helt varm om hjertet, når jeg besøger et sted, der ikke blot serverer ingredienser som baobab, maca, moringa og camu camu, de forklarer tilmed også hvad de forskellige ting kan, og hvorfor de er gode for os at inddrage i kosten. Jeg smagte deres juice med maca, og den var rigtig god.

Jeg fik en laktosefri version af deres ‘Natur Plate’, der også er deres bud på en brunchtallerken. Her fik jeg chiagrød med granola og kokos, en avokadomad med hummus på søde kartofler og ét pocheret æg og et hav af smukke, smagfulde frugter. Bestilte også en kop af min nye afhængighed, nemlig en Matchalatte på havremælk, som skiller sig positivt ud blandt de mange andre, jeg efterhånden har smagt.

På menuen har de også nogle lækre bowls lavet på mandel- eller kokosmælk og spækket med alverdens frugt og grønt. Dem fik jeg desværre ikke smagt i denne omgang, men så har jeg da endnu en god grund til snart, at besøge den hyggelige lille butik på Amager igen.

Natur Tørst, Amagerbrogade 138, 2300 Kbh S 

HOTEL MANON LES SUITES

Jeg må indrømme, at jeg ofte vælger et hotel på baggrund af deres morgenmad. I min optik er morgenmaden hjertet på et hotel, og så må der gerne spares lidt på kræfterne i forhold til indretning af værelserne. På Hotel Manon Les Suites, der ligger i indre by tæt på Rådhuspladsen, disker de hver eneste dag op med en killer morgenmadsbuffet. Den er (som alt andet på hotellet) 100 % økologisk og har mange veganske alternativer som blandt andet chiagrød, rismælk til kaffen, hjemmelavede veganske croissanter og så har de tilmed en aftale med min aboslut yndlingsbager, nemlig Landbageriet på Frederiksborggade, hvor de får glutenfrit brød, knækbrød og veganske hindbærsnitter fra.

På buffeten finder du også en virkelig god røget laks, blødkogte æg, hjemmelavet granola, en vegansk hasselnøddecreme med chokolade, et lækkert brød bagt med nødder og svesker, sprøde salater og lækre bud på skinke og ost (til jer, der foretrækker den slags).

At restauranten på Manon Les Suites ligger på toppen af hotellet, og dermed har en fantastisk udsigt over byen og søerne er også med til, at gøre oplevelsen noget særligt. Du behøver ikke være gæst på hotellet for at nyde deres morgenmad.

Manon Les Suites, Gyldenløvesgade 19, 1600 Kbh V