Jeg elsker is! Og særligt hvis det kan være en lidt sund én af slagsen. Hjemme hos mig er vi storforbrugere af bananer, og især i vores fryser ligger der mange små fryseposer, spækket med overmodne og søde bananer, som er skåret i mindre stykker. De bliver blandt andet brugt til smoothies, men største delen af dem går til hjemmelavet nanaicecream (som det så fint hedder på ‘vegansk’). En af storfavoritterne er banan og mango, men også versionen med jordbær er populær.

Smid endelig ikke overmodent frugt ud, men frys det hellere ned og brug dem i is eller smoothies.

Opskriften er til 1 person.

Ingredienser

  • 2 modne bananer fra frost
  • 1 moden mango fra frost
  • 2 medjool dadler u. sten
  • 1 sjat nødde- eller soyamælk
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • 1 stykke mørk chokolade (jeg bruger 85%)
  • 4 mandler
  • 2 spsk. groft kokosmel

Fremgangsmåde

Bananer og mango skal skæres i mindre stykker, og skal have ligget i fryseren i min. 4 timer, før du kan bruge det til is. Kom bananer, mango, én dadel, vaniljepulver og en sjat nødde- eller soyamælk i en kraftig blender. Det er vigtigt, at du har en god blender, som kan tage imod frosne ingredienser, ellers risikerer du at ødelægge den. Min blender er en Vitamix, og den kan blende alt! Blend indtil du har en cremet is, det kan være nødvendigt at hjælpe ingredienserne lidt på vej med en stamper.

Hak den anden dadel, mandler og chokolade i mindre stykker og top din is med alle tre ting sammen med kokos. Nyd den straks!

Som jeg nævnte i starten, så er versionen med jordbær også virkelig lækker. Få opskriften på den her.

Psst … Husk og følg mig på @afoodaffair_bysteph, hvis du vil holdes opdateret på mine seneste opskrifter (eller bare se min hverdag i billeder).