Jeg elsker pizza! Og findes der noget bedre end at lave den selv? Bevares, jeg har også fået gode pizzaer på restauranter, især Neighbourhood på Vesterbro, eller Cantina i indre by laver nogle rigtig gode veganske pizzaer – hvis du altså beder dem om det, for det er ikke en del af deres faste sortiment. Dog er det bare en hel del sjovere, at lave dem selv, da du dermed kan komme præcis det på du har lyst til og i de mængder du vil have. Jeg skruer godt op for tomatsovs og friske grøntsager, og spiser gerne min pizza med lidt salat til (endnu en gang fra egen køkkenhave). Dejen og pizzabundene har jeg endnu ikke kastet mig ud i selv at lave, og tror ærlig talt heller ikke, at jeg vil være særlig god til det. I Irma kan du købe nogle gode pizzabunde, som kun er med tomatsovs, fra hhv. Il Fornaio og Cofoco, som blot skal have 10 min. i ovnen. De er hermed blevet fast inventar i min fryser, så jeg altid har en pizzabund ved hånden, når trængen melder sig – og det gør den (ret) tit.

Opskriften er til 1 – 2 personer afhængig af appetitten. Jeg har ikke tilføjet mængde, da hele meningen jo er, at du selv skal bestemme. Jeg kommer ekstra tomatsovs på pizzabunden, da det er en af de ting jeg holder aller mest af på min pizza. Det er jo en smagssag, men jeg vil anbefale dig at prøve.

Ingredienser

  • 1 pizzabund med tomatsovs (købt i Irma)
  • 1 glas ekstra god tomatsovs (Irma og Aarstiderne har de bedste)
  • Portobello svamp
  • Squash
  • Grønne asparges
  • Rød peberfrugt
  • Friske tomater
  • Løg
  • Basilikum
  • Oregano
  • Spinat
  • Evt. lidt gedeost, hvis pizzaen ikke skal være helt vegansk

Fremgangsmåde

Smør pizzabunden med ekstra tomatsovs og læg derefter skiver af portobello svamp på, efterfulgt af squash, rød peber, asparges og tomater. Strø lidt olivenolie over grøntsagerne og krydr godt med oregano og salt og peber. Bag pizzaen i ovnen i 10 min. ved 250 grader. Inden servering kan du tilføje frisk spinat, basilikum og evt. lidt gedeost.

Jeg spiste en simpel salat til med sprøde salatblade, fintrevet fennikel, citronsaft, olivenolie og mørke små oliven.

Psst … At lave grøntsagspizza er en god måde, at få brugt de sidste grøntsager på, som alligevel ligger i køleskabet. Stort set alt smager godt, når det ligger på en god bund med en lækker tomatsovs, så vær endelig ikke bange for, at eksperimentere med lidt pizza-magi.