Som primær plantespiser bliver jeg tit spurgt, hvor jeg får mine proteiner fra, og om jeg mon får nok. Heldigvis er det ikke spor svært, at få den rette mængde protein i en grøn og plantebaseret kost, tværtimod. Du får snildt dækket dit daglige proteinbehov, så længe du spiser en god variation af bl.a. havregryn, rug, nødder, bælgfrugter og grøntsager. Jeg har en stor kærlighed til bælgfrugter, som er linser, kikærter, bønner, ærter og faktisk også jordnødder, og jeg spiser det hver eneste dag. Det smager godt, er sundt, nemt at anvende, mættende og passer til stort set alt. Når jeg kommer sent hjem bliver de ofte hovedingrediens i en salat, og hvis jeg er rigtig sulten, kombinerer jeg gerne flere af slagsen som f.eks. her, hvor jeg har brugt både kikærter og linser i en sprød salat med ingredienser som jeg altid har i mit basiskøkken, og derfor ikke kræver noget særligt at lave.

Opskriften er til 1 person.

Ingredienser

 • 1/2 dåse kikærter (eller mindre)
 • 1/3 dåse grønne linser (eller mindre)
 • 1 stor håndfuld spinat
 • 1 stor håndfuld fintsnittet grøn spidskål
 • 1/2 avokado
 • En god mængde dampet broccoli
 • Smagfulde små tomater
 • Frisk basilikum
 • Kalamata oliven
 • Græskarkerner
 • 1/2 skalotteløg
 • 1 stor tsk. dijonsennep (Urtekram har den bedste)
 • 1 spsk. æblecidereddike
 • 1 spsk. god olivenolie
 • 1 spsk. balsamico
 • 1 spsk. citronsaft
 • 1/2 tsk. agavesirup
 • Evt. lidt vand

Fremgangsmåde

Vask og skyl alle grøntsager, lad broccolien ligge i kogende vand i et par minutter, åbn dåserne med hhv. linser og kikærter, hæld vandet fra i en si og skyl dem efter med koldt vand. Tag den mængde du skal bruge og gem resten i en tupperware i køleskabet, så du har til dagen efter. Bland sennep, agave, æblecidereddike, citronsaft, balsamico, olie og evt. lidt vand sammen i en skål og tilsæt 1/2 fintsnittet skalotteløg. Anret salatens ingredienser i din yndlingsskål, hæld dressing over og top med oliven, frisk basilikum, græskarkerner og krydr med salt og peber. Velbekomme!

Psst … Vidste du, at rugbrød lavet på fuldkorn og kerner, også er en god kilde til protein? Spis derfor gerne en skive til salaten 😉