Jeg overdriver ikke, når jeg siger, at det kun tager dig 15 minutter at lave denne veganske tomatpasta. Netop fordi den kan laves så hurtigt må jeg indrømme, at jeg har spist den en del gange her på sidste, men det bliver den bestemt ikke dårligere af, tværtimod. Jeg elsker pasta og så længe det er en god fuldkornsvariant har jeg intet imod at spise det i gode mængder, op til et par gange om ugen. Derfor sørger jeg næsten altid for, at have god tomatsauce på lager, som kan bruges til at supplere grønt med til en pastasauce.

Denne tomatpasta er 100 % plantebaseret – altså vegansk – og kikærterne er brugt som base, hvorfor den mætter godt og behageligt.

Opskriften er til én person.

Ingredienser

 • 2 spsk. olivenolie
 • 1/2 dåse kikærter
 • 1 stort fed hvidløg
 • 10 små tomater
 • 1 håndfuld fintsnittet squash (kan udelades)
 • 2 håndfulde spinat, skyllet
 • 120 gram god tomatsauce
 • 1 tsk. oregano
 • 2 spsk. balsamico
 • 150 – 200 gram fuldkornspasta af rug
 • Salt og peber

Fremgangsmåde

Start med at skylle og snitte alt det grønne. Hvidløget skal skæres i helt små stykker, squash i mindre tern og tomaterne skal skæres en gang over på langs. Svits kikærterne på en varm pande i lidt olivenolie i 3 minutter. Tilsæt så hvidløg, squash og tomater og svits yderligere i et par minutter.

Sæt vand over til pasta.

Kom så spinat på panden og lad det falde helt sammen. Hæld nu tomatsauce over grøntsagerne, tilsæt oregano og balsamico og lad det simre ved lav varme, mens du smager til med salt og peber.

Kog pastaen som anvist. Den rugpasta jeg bruger skal kun koge i 4 – 6 minutter.

Server pastaen varm med masser af tomatsauce.

Velbekomme!

Sulten efter mere pasta? Få også opskriften på min anden veganske pastaret med cremet tomatsauce lavet på cashewnødder.