Hvis der er en ting, jeg har savnet siden jeg besluttede mig for, at prøve, at skære alle animalske fødevarer ud af min kost (i hvert fald for en periode), så er det pandekager til morgenmad. Jeg har delt nogle forskellige versioner af bananpandekager lavet på æg, bl.a. de her med matcha eller de her med smag af appelsin, men da jeg holder en pause fra æg har det været svært, at finde et alternativ. Heldigvis blev jeg inspireret, da jeg kiggede i Emma Martinys nye kogebog ‘Fabelagtige Fristelser’, hvor hun deler en vegansk version, hvor pandekagerne er lavet på mel af havregryn. Jeg måtte selv prøve, og hvilken bedre dag, end at gøre det i Påskeferien. Opskriften her er blot endnu et bevis på, at jeg ikke behøver spise æg (eller andre animalske fødevarer) lige foreløbig – pandekagerne smager nemlig virkelig godt!

Opskriften er til 2 personer, eller 1 meget sulten person.

Ingredienser

  • 3 dl. finvalsede havregryn
  • 3 dl. mandelmælk
  • 2 spsk. chiafrø
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 knivspids salt
  • 1 spsk. kokosolie til stegning

Fremgangsmåde

Start med at køre havregryn til en fin mel i din foodprocessor. Tilsæt derefter de øvrige ingredienser og kør maskinen i et par minutter. Lad dejen stå og trække i 5 minutters tid inden du steger pandekagerne i kokosolie. Du kan selv bestemme tykkelsen, men jeg bruger gerne 2 spsk. dej pr. pandekage.

Jeg spiste mine med frugt, peanutbutter, ristede hasselnødder og bipollen, men de vil helt sikkert også smage godt med andre toppings. Næste gang vil jeg prøve, at komme kanel i dejen og servere pandekagerne med æble og hjemmelavet nutella. Lyder det ikke lækkert? 🙂

Psst … Husk og følg mig på @afoodaffair_bysteph, hvis du vil holdes opdateret på mine seneste opskrifter (eller bare se min hverdag i billeder).